Dikkat cildiniz alarm veriyor!

0
665

Vücudun en büyük organı hangisi biliyor musunuz? Cevap, cildiniz. Dış etkenlere en fazla maruz kalan organ da cildiniz. Bu nedenle çok fazla bakım ve özen istiyor. Sağlıksız bir cilt pek çok sağlık sorununu beraberinde getirir. İşte cildinizin bakıma ihtiyacı olduğunun 7 işareti!

1. Lekeli ve pürüzlü cilt trajedisi
Cildiniz, sağlığınızın aynasıdır. Lekeli ve pürüzlü bir cilt genellikle yanlış beslenmiş, susuz kalmış ve yorgun bir vücudun işaretidir. Dinlenmeyi ihmal etmemeli, düzenli uyumalı, sağlıklı gıdalar tüketmeli ve bol bol su içmelisiniz.

2. Akne kabusu
Akne, cildinizin bakıma ihtiyacı olduğunun en belirgin işaretidir. Gençlik yıllarında hormonal değişmelere bağlı olarak akne görülebilir ancak bir diğer neden de cilt altında bakteri oluşumu, aşırı yağlanma ve ölü derilerin düzenli olarak temizlenmemesidir. Tedavi için dermatoloğunuza danışınız.

3. Kuru ve pul pul cilt derdi
Pek çok insanın cildi kurudur. Ama cilt aniden kurur ve pul pul olursa cildinizin daha fazla bakıma ihtiyacı olduğunun işaretidir. Kuru ve pul pul cilt dış etkenlerden oluşsa da, başka hastalıkların da işaretidir.

4. Kırışıklıklarla tanışmak
Kırışık, yaşlılığın doğal bir süreci olsa da, çevresel faktörler, serbest radikallerin de yanı sıra cildin erken kırışmasına neden olabilir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerin en iyi çözümüdür.

5. Elastiklik kaybı
Cilt esnek bir yapıya sahiptir, kuru cilt bile esnektir. Ancak cildiniz elastikliğini kaybederse, cildinizin daha fazla bakıma ihtiyacı var demektir.

6. Dudak kuruluğu
Dudak kuruluğu genellikle vücuttaki su eksikliğinin göstergesidir. Günlük yeterli su ihtiyacınızı karşılamalı ve cildinizi nemli tutmalısınız.

7. Döküntü ve kaşıntı
Eğer cildinizde döküntüler varsa, derhal gerekli bakımı uygulamalısınız. Döküntü ve kaşıntı pek çok nedenden kaynaklanabilir ve doğru teşhis ve tedavi ister. Cildinizin, iç sağlığın büyük bir göstergesi olduğunu unutmayın.

Bir Cevap Yazın