Sütsüz ve yumurtasız bebe bisküvisi

0
2039
Alerjik bebekler için bebe bisküvisi
Alerjik bebekler için bebe bisküvisi

Ek gıda serüvenine başlayan aileler bu yeni dönemin heyecanını yaşarken alerjik bünyeye sahip bebeklerin aileleri ayrı bir stres yaşar. Bilinen alerjilerden olan süt ve yumurta alerjisi bebeklerde ilk başta huzursuzluk ve hazımsızlık gibi belirtiler veriyor. İşte bu yeni dönemde ek gıdaya geçerken uygun tarif aramalarına başlanıyor. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek alerjik bebekler için sütsüz ve yumurtasız bebe bisküvisi tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Neden sütsüz ve yumurtasız bebe bisküvisi 

Alerji; herhangi bir besinin alındıktan sonra bu besinin bağışıklık sistemi tarafından yanlışlıkla yabancı olarak tanınıp buna karşı değişik mekanizmalarla belirtilerinin ortaya çıkmasıdır.

Vücudumuz reaksiyon verir, o besini kabul etmez ve alerji yapar.

Bu sebeple üç gün kuralını uyguluyor ve ek gıdaya yeni başlayan bebeklerimize karıştırmadan teker teker tadımlarını gerçekleştiriyoruz. Üç günün sonunda vücut reaksiyon göstermezse yeni gıdaya geçeriz. Reaksiyon gösterirse verilen gıda kesilir ve doktor eşliğinde diyet uygulanır.

Bu tarif yumurta ve süt ürünleri alerjisi olan bebeklere annelerin gönül rahatlığı ile yedirebilmesi içindir. İçerisinde kuru üzüm olması sebebi ile 7 ay ve üzeri bebekler tüketebilir.

İçeriğindeki malzemeleri üç gün kuralına uyarak daha öncesinden denenmiş ve herhangi bir reaksiyonla karşılaşmamış olması gerektiğini unutmayalım.

İçeriğinde un olması sebebi ile glüten alerjisi olan bebekler tüketmemelidir.

    Unutmayalım ki alerji olan bebekler anne sütü alıyorsa annenin de bu diyete uyması gerekir. Bu bisküviyi annelerinde çok seveceğine eminim.
Bebe Bisküvisi tarifi sütsüz ve yumurtasız
Sütsüz ve yumurtasız bebe bisküvisi nasıl yapılır?

Sütsüz ve yumurtasız bebe bisküvisi nasıl yapılır? 

Malzemeler 
  • Yarım çay bardağı yıkanmış kuru üzüm
  • 2 yıkanmış gün kurusu
  • Yarım çay bardağı soğuk sıkım zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı bebe irmik
  • 1,5 çay bardağı tam buğday unu
Hazırlanışı
    • Yıkanmış kuru üzüm ve gün kurusu üzeri geçecek kadar su ile yumuşayana kadar kaynatılır. Blender ile pürüzsüz hale gelene kadar çekilir.
    • Yoğurma kabına alınır.
    • Zeytinyağı, irmik ve tam buğday unu kontrollü olarak ilave edilir.
    • İçerisinde yumurta, yoğurt gibi toparlayıcı olmadığı için hamuru kontrollü yoğurmakta fayda vardır.
    • Yuvarlak parçalar yapılıp fırın tepsisine dizilir.
    • 160 derecede 10 dakika yeterli olacaktır.

Soğuduktan sonra blender ile çekilir. Kahvaltılarına, muhallebilerine, mamalarına kalabilirsiniz.

Şifa olsun.

Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Bir Cevap Yazın