Sosyalliğiniz çocuğunuza bulaşıyor!

0
879

Elbette çocuğunuz huy ve davranışlarını sizden alıyor. Fakat çocuğunuz nasıl bir yaşam sürdüğünüzü izliyor ve sergilediğiniz davranışlar, çocuklarınızın gelecekteki seçimlerini tamamen etkiliyor.

Yapılan araştırmalara göre; tüm bu bildiklerimiz konusunda haklılığımızı gösteriyor. Uzmanlar, çocukların fiziksel aktivite alışkanlıklarının anne-babalarının fiziksel aktivite düzeyiyle yakından ilişkili olduğunu kanıtladı.

Bu çalışma; büyük bir anne-çocuk örnekleminde, hem annelere hem de çocuklara aktivite göstergeleri takılarak yapılan ve çocuk ve annelerin aktivite düzeyleri arasında doğrudan bir ilişki olduğunu gösteren ilk çalışma.

Çalışmaya göre küçük çocukların aktivite düzeylerinin doğuştan gelmediği ve yaşamın erken dönemlerinde gelişen aktivite düzeylerinde annelerin önemli bir rol oynadığı görülüyor.

Çalışmayı yapan uzmanlar ailelerin çocuklarıyla birlikte çeşitli aktivitelere katılmaya özen göstermelerini öneriyor ve bunun çocuklarının büyüdüklerinde hem aktivite düzeylerinin yüksek olmasına yol açacağını hem de fiziksel sağlıklarına katkıda bulunacağını belirtiyor

Bir Cevap Yazın