Sokağa çıkma yasağı sonrası bayram kutlamayı düşünenler dikkat!

0
3583
2020 Ramazan Bayramı Kutlaması
2020 Ramazan Bayramı Kutlaması

Sokağa çıkma yasağı sonrası bayram kutlamayı düşünenler dikkat! Anne Bebek Kulübü Uzman Kurulu’ndan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu uyarıyor: “Sokağa çıkma yasağı zaten temas olmaması için getirildi, bu bayramı internet üzerinden dijital bayramlaşma yoluyla geçirelim!”

Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı neden geldi? 

2020 gelmeden önce bu denli acayipliklerle geleceğini söyleseler inanmazdık. Salgın hepimizin gündeminde.Salgına sevdiklerimizi feda etmektense, sevdiklerimizle bayramlaşmayı feda etmekte fayda var. Zaten 4 gün sokağa çıkma yasağı tam da bu sebeple getirildi. Salgının hız kestiği, normalleşmeye bayram sonrası yakın tarihlerde başlanabileceği ümit ediliyor.

Yeni normalleşme sürecine girdik

“Normalleşme” tabi ki bildiğimiz tanıdığımız normallere benzemiyor. Bunun için adına “yeni normalleşme” deniyor. Yeni vaka sayısının günde 1000 civarına inmiş olduğu şu günlerde 4 gün sokağa çıkma yasağı ve zorunlu izolasyon ile bu sayının 500’ün altına düşmesi bekleniyor. Yine de günde 500 kişinin hastalanmaya devam etmesi anlamına geliyor ki bunların içinde sevdiklerimizin ya da kendimizin olma ihtimalini düşündüğümüzde rakamlardan fazlasını ifade ettiği anlaşılabiliyor.

Kaybettiğimiz insanlar sadece sayı değil, bizden biri! 

Orman yangınlarını düşünmek gerekirse, yalnızca bir ağacın yanması kayıp sayılmayacak mı? O ağacın gölgesinde serinleyenler için geleceğe dair gölgesinde serinleyecekleri yeni ağaçlar bulmalar gerektiği anlamına geliyor. O ağaca yuva yapmış anne sincabın yavrularını yanan ağaçtan vaktinde çıkarabilmesi gerekiyor. Evlatlarının ve kendinin hayatlarını kurtarabilecek kadar şanslı olsa da yuvasını kaybetmiş olacak. O ağacın meyvesi ile beslenenler bir süre aç kalmış olacak. Ya o ağacın umutları ne olacak? Hayatta yaşayamadıkları, ulaşamadığı hedefleri, Dünyanın temizleyemediği onca havası ne olacak?
Buraya kadar hep yanan yalnızca 1 ağaç üzerinden konuştuk. Tabi ki yangın çok çabuk sıçrayabilir ve yanındaki , etrafındaki ağaçlar açısından yani tüm orman açısından bir tehlike teşkil etmiş olacak.

Belki bu örneklerle televizyonda her gün gördüğümüz o rakamlar bizler için başka anlamlar taşıyabilir. Değişen her bir sayının, bir insan, onu seven aile, arkadaşlar, umutlar ve gelecek olduğunu unutmayalım.

RÖPORTAJ: Koronavirüs aşısı ve tedavisi bulundu mu? Koronavirüs salgınında son durum nedir? Öğrenmek için tıkla! 

Sokağa çıkma yasağı sonrası bayramlaşmaya koşmayalım! 

Sokağa çıkma yasağı 4 günün sonunda bitecek. Dışarı çıkılmasına izin verilen ilk gün gidip büyüklerinizle ya da tüm sevdiklerinizle bayramlaşmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Çok tehlikeli sonuçları olabilir. Bir çuval incir boşa gidebilir. Hepinizin bayramını en içten dileklerimle ama uzaktan kutluyorum.

Bir Cevap Yazın