Sağlıklı beslenerek güzelleşin!

0
651

Şimdi sağlıklı beslenerek harika bir cilde sahip olma vakti! Zor gibi görünüyor ama mümkün ve çok daha maliyetsiz… Bazı yiyecekler cildinize iyi gelmezken bazıları da cildinizin besin kaynağı olabilir.  İşte sağlıklı beslenme için uzmanların tavsiye ettiği yiyecekler…

Mükemmel bir cilde sahip olmak için her gün yemeniz gereken 9 yiyecek:

1. Kırmızı dolmalık biber
Lezetli sebzelerden biri olan kırmızı dolmalık biberi pişmiş ya da çiğ olarak yiyebilirsiniz. Bir biberde günlük C vitamını ihtiyacınızı karşılayacak kadar vitamin bulunuyor. Ayrıca diette olanlar için de lif ve B6 vitamini içerdiği için ideal bir sebze. Kırmızı dolmalık biberin mucizesi, içinde bulunan Karotenoid pigmentinde gizli. Karotenoidler, cildinizin kırışmasını engeller ve cildinizdeki kan dolaşımını hızlandırarak cildinizin daha genç görünmesini sağlar. Ayrıca karotenoidler, aknelerle çok iyi savaşır. Kusursuz bir cilt için kırmızı dolmalık biberi ihmal etmeyin!

2. Bitter çikolata
Cildinizin mükemmel görünmesi için her gün bitter çikolata yiyebilirsiniz. Antioksidan bakımından zengin olan bitter çikolata, içinde bulunan flavanol ve yağ asidi sayesinde parlak bir cilde kavuşmanızı sağlar. Bitter çikolatada bulunan antioksidanlar, cildinizdeki pürüzü azaltır ve cildinizi güneşin zararlı etkilerine karşı korur. İçeriğinde yüzde 80 kakao olduğuna emin olduğunuz bitter çikolatadan her gün bir parça yiyin. Cildiniz daha sağlıklı olacak.

3. Somon
Somon; stres, sıkıntı ve depresyonla savaşmak için müthiş bir yiyecek. Günlük ihtiyacınız olan D vitamininin çoğunu somondan alabilirsiniz. Bildiğiniz gibi D vitamini kalp, kemik ve beyniniz için oldukça önemli bir vitamin. Ayrıca kolon kanseri, depresyon, kalp ve kemik hastalıklarına yakalanma riskini de azaltıyor. Omega-3 açısından zengin olan somon; iltihap, kırışıklık ve akneyle de çok iyi savaşıyor. Ayrıca somon yediğinizde cildinizin nemlenir ve güçlenir, sağlıklı saçlara kavuşursunuz.

4. Fındık yağı
Fındık yağı, doymuş yağa sahip olan zengin bir kaynak. İçinde bulunan laurik asit sayesinde; akne, virüs, iltihap ve enfeksiyona karşı güçlü bir antibakteriyel ve antiviral etken özelliğine sahiptir. Vitamin E açısından zengin olan fındık yağı, cildinizin nemli ve yumuşak tutar. Her gün bir yemek kaşığı fındık yağını vücut kremi olarak kullanabilirsiniz. Fındık yağı, tiroidinize de iyi gelir. Ve bu yağın en önemli özelliği kilo vermenizi de sağlıyor.

5. Yeşil çay
Yeşil çay, bir içecek ama sonuçta bitkiden gelen bir çay. Normal siyah çay her gün içseniz de, yeşil çayı da ihmal etmemelisiniz. Çünkü yeşil çay, müthiş bir antioksidan kaynağı ve eşsiz bir aminoasit kaynağı. Yeşil çay, rahatlamanızı ve stresinizin azalmasını sağlar. Yüksek kan basıncı riskinin azalmasına yardımcı olur. Faydasını görmek için günde en az üç bardak yeşil çay içmeniz tavsiye ediliyor.

6. Ispanak
Ispanak, sağlıklı ve besin değeri yüksek bir yiyecek. Ispanaktan birçoğunuz nefret edebilirsiniz ama ıspanak; demir, folik asit, klorofil, E vitamini, magnezyum, A vitamini, lif ve C vitamini açısından mükemmel bir kaynak. Tüm antioksidan maharetlerinin yanı sıra C, E ve A vitaminleri cildiniz için çok faydalı. Antioksidan özelliği sayesinde ıspanak, birçok cilt sorunu ile başedebilir. Sadece ıspanak yiyerek cildinizi içten dışa temizleyebilirsiniz!

7. Çekirdek
Ayçiçeği, balkabağı, haşhaş ve keten tohumunun çekirdeği cildiniz için çok faydalı. Balkabağı ve ayçiçeği çekirdeği; selenyum, E vitamini, magnezyum ve protein açısından oldukça zengin. Selenyum ve protein, cildinizin kırışmasını engeller; E vitamini cildinizi nemlendirir ve magnezyum da stresinizin azalmasına yardımcı olur.

8. Kereviz
Birçoğumuz kerevizi küçüksesek de, içinde bulunan K vitamini ile kan basıncını azaltmaya yarayan bir özelliği sahiptir. Bu da stresinizin azalmasını sağlar ve bildiğiniz gibi stresli bir hayat cildinizin kötüleşmesine, migrene ve daha ileride kansere neden olabilir. Kerevizin içinde bulunan sodyum, potasyum, su bulunur ve bunlar da su kaybını önlemeye yardımcı olur. Bildiğiniz gibi susuz bir cilt, kurumaya ve çabuk kırışmaya başlar. Her gün ya da en azından iki günde bir yiyeceğiniz kereviz, kalori kaybetmenize de yardımcı olur.

9. Havuç
Göze iyi geldiği bilinen havuç, cilde de iyi geliyor. Cildinizin tamamen arınması için müthiş bir yiyecek. A vitamini bakımından zengin olan havuç, cildinizin dışındaki hücrelerin aşırı üretilmesini engeller ve cilt kanserine yakalanma riskinizi azaltır. Ayrıca tok kalmak için de iyi bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz.

Bu yiyecekleri her gün yemek zorunda değilsiniz ama birkaçını yeseniz iyi olur. Abur cuburdan, fazla şekerden ve trans yağlardan uzaklaşarak, muhteşem bir cilde kavuşmanız sizin elinizde!

Bir Cevap Yazın