Sağlıklı atıştırmalık, kahvaltılık gevrek tarifi

0
824
Sağlıklı atıştırmalık, kahvaltılık gevrek yapımı
Sağlıklı atıştırmalık, kahvaltılık gevrek yapımı

Bebekler ve çocuklar için kahvaltı yaptırmak kimi zaman zor olabilir. Her gün benzeri şeyleri yemekleri yemekten sıkılan çocuklarınız için kahvaltılık gevrek tarifi denediniz mi? Sağlık atıştırmalık olarak da verebileceğiniz kahvaltılık gevrek tarifini 3 gün kuralına uyarak hazırlayabilir, çocuğunuza tadım yaptırabilirsiniz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek, bebekler ve çocuklar için sağlıklı atıştırmalık, kahvaltılık gevrek tarifini Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Sağlıklı atıştırmalık nasıl tüketilir?

Atıştırmalığı hem çocuklar hem de biz yetişkinler oldukça severiz değil mi? Hepimizin bildiği gibi paketli ürünlerin tadı ne kadar güzelse içeriğindeki katkı maddeleri de o kadar fazladır.
Çocuklarımızın okul döneminde yanlarında götürebileceği, gezmeye çıktığımızda hem çocuklarımıza hem de kendimize tatlı bir ara öğün olabilecek bir tarif vermek istiyorum sizlere.

Kahvaltılık gevrek olarak ılık süt ile vermeyi de tercih edebilirsiniz. 7 ay ve üzeri bebeklerinize doğrayıcı ile toz haline getirebileceğiniz yoğurtlara ve meyvelerle karıştırıp yedirebileceğinizde bir tarif aynı zamanda. İçerisinde yumurta ve süt olmadığı için alerjik bebeklerin ve alerjisi olan bebeği emziren annelerin gönül rahatlığı ile tüketebileceği bir atıştırmalık oldu.

Kahvaltılık gevrek, sağlıklı atıştırmalık malzemeleri nelerdir?
Kahvaltılık gevrek, sağlıklı atıştırmalık malzemeleri nelerdir?

Peki Sağlıklı Atıştırmalık Nasıl Yapılır?

Malzemeler 

  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 50 cc içme suyu
  • 4 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı keçiboynuzu tozu
  • Aldığı kadar tam buğday unu (Ben 4 çorba kaşığı kullandım)

Hazırlanışı:

  • Yulaf ezmesini doğrayıcı ile un haline getirelim.
  • Ardından üzümleri doğrayıcıya alıp üzerine 50 cc su ekleyerek çekelim.
  • Bir kaba çektiğimiz yulaf unu, çektiğimiz üzümler, zeytinyağı, keçiboynuzu tozu ve tam buğday ununu ilave edip karıştıralım.
  • Kurabiye hamurundan sert bir hamur olacak.
  • Yuvarlanacak kıvama geldiğinde un katmayı bırakalım.

Ben 4 çorba kaşığı tam buğday unu kullandım ama siz aldığı kadar koyarsanız daha verimli olur. Her unun randımanı farklıdır.

Ardından yuvarlayıp 160 derecede 10-15 dk. pişirelim. Kıtırlaştığında fırından alalım.
Kahvaltılık olarak tüketileceği zaman muhakkak sütün ılık olması ve yumuşamalarını beklemeniz gerekmektedir.

Sağlıklı atıştırmalık, Kahvaltılık gevrek nasıl yapılır?
Sağlıklı atıştırmalık, Kahvaltılık gevrek nasıl yapılır?

Şifa olsun.

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikCilt bakımı yaparken kolajen serum ve vitamin c serum kullanımı
Sonraki İçerikHurmalı alerjik bebe bisküvisi tarifi
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın