Çocuklar için pancake tarifi

0
698
Pancake nasıl yapılır?

Kahvaltı günün en önemli öğünlerinden biri olması sebebiyle ek gıda döneminde de bebeklerinize kahvaltı alışkanlığı kazandırmalısınız. Pancake sevmeyen çocuk nerdeyse yoktur. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı beslenmeye gönül vererek katkı maddesi, şeker ya da tatlandırıcı içermeyen ürün tercihi ile pancake tarifini Anne Bebek Kulübü okuyucuları için yazdı.

Pancake tartışmasız her bebeğin ve çocuğun en sevdiği kahvaltılık/atıştırmalık olarak sofraları süslüyor. Ek gıda dönemi ile birlikte (+6 ay) bebeklerinize pancake yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için iyi bir tam buğday unundan yapılmış pancake karışımına ihtiyacımız var.

Dirim baby bebeklerimizin ek gıda dönemi için bir çok ürünü ile birlikte bizlere sunuyor.

Gaziantep’ten gelen organik tam buğday unları İznik’in taş değirmeninde çekildikten sonra stoksuz olarak sipariş üzerine paketlenip sizlere ulaşmış oluyor ve bunu hem iki çocuk annesi, hem gıda teknikeri hem de kadın bir girişimci yapıyor.

Dikkat edilmesi gereken noktalar; Eğer bebeğiniz 6 ay ve üzeri ise bu karışımı yumurta sarısı ve su ile yapabilirsiniz. 1 yaşından büyükse tam yumurta ve süt ile hazırlayabilirsiniz. Süt alerjisi olan bebeklerde bu karışımı su ile tüketebilir.

Dirim Baby Bebek Pankek Harci 1100x1100h.png
Dirim Baby pancake harcı

Dirim baby pancake nasıl hazırlanır?

Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı Dirim baby pancake harcı
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı içme suyu

Hazırlanışı

  • Pancake harcı ve yumurta sarısını bir kaba alalım.
  • İçme suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştıralım.
  • Karışımı dilerseniz Dirim baby zeytinyağı ile ısıttığınız tavaya sürüp dilerseniz yağsız olarak kaşık yardımı ile dökerek arkalı önlü pişirebilirsiniz.

Bebeklerin çoğu sade olarak çok seviyor fakat dilerseniz muzla, yumuşamış hurma ve kayısı ile, sebze tozları ile harca karıştırıp su oranını yoğunluğa göre dökerek tatlandırabilirsiniz.

Besleyiciliğini bebeğinize ve kendinize göre ayarlayabilir tam buğday unundan kendinizde bir karışım yapabilirsiniz.

Şifa olsun.

Ek gıda tarifleri için tıklayınız.

Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikMezoterapi ve kullanım alanları nelerdir?
Sonraki İçerikBeslenme günlüğü nedir?
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın