Ömür boyu mutlu olmak için 10 ipucu

0
945
Enerjiniz emiliyor, düşündükçe düşünüyorsunuz. O niye öyle oldu, bu niye böyle oldu… Bu düşünce sarmalından kurtulmak imkansız gibi geliyor, değil mi? Tam o anda sizi iyi hissettirecek bir şeyler düşünmeyi başaramazsanız günü ya da günleri kendinize zehir edersiniz.   Oysa küçük, tatlı düşünceler ya da etkinlikler negatif düşüncenizi bir anda pozitife çevirecek. İşte mutlu olmak için yapmanız gerekenler:

1. Meditasyon veya yoga yap
Rahatlamak için yapabileceğiniz en iyi alternatiflerden biri meditasyon veya yoga yapmak. Özellikle olumsuz düşüncelerinizden kurtulacağınız ve kuş gibi hissedip anı yaşayacağınız bu önerimizi #benimgibi ekibi olarak es geçmeyin deriz.

2. Nedensizce gülücükler saç
Aynaya bakın ve kendinize gülümseyin! Neye güldüğünüzün önemi yok… Fiziksel olarak yapacağınız bu hareket göreceksiniz, modunuzu bir anda değiştirecek. Hiç içinizden gelmiyor belki ama hadi zorlayın biraz kendinizi!

3. Pozitif insanlarla takıl
Size iyi gelen arkadaşlarınızla daha sık görüştüğünüzde bunun size ne kadar iyi geldiğini ilk beş dakikada anlayacaksınız. Sıkıldığınızda, bunaldığınızda, içinden çıkamadığınız bir anda görüşemeseniz de arayın arkadaşınızı ve bakın bir anda nasıl rahatlayacaksınız… Ne de olsa arkadaşlar candır!

4. Düşüncenin yönünü değiştir
Diyelim aklınızdan şöyle bir cümle geçiyor: “Bu duruma alışmakta zorlanacağız.”  Peki bu cümleyi şöyle düşünmeye ne dersiniz? “Bazı zorluklarla karşılaşacağız evet, ama bu durumun da üstesinden geleceğiz ve mutlu olacağız.” Gördüğünüz gibi içinde bulunduğunuz zorlu durumlara farklı bir açıdan bakarsanız, belki de sandığınız kadar zor olmaz hiçbir şey!

5. Yaşamını değiştir, sorumluluk al
Hayatta en büyük kurtarıcınız sizsiniz! Bir kahramanın gelip hayatınızı değiştirmesini bekliyorsanız boşuna beklemeyin. Siz değiştirin, siz yenileyin! Yaşam sizin için çekilmez bir hal alsa bile, mutlaka bir çıkış yolu vardır. Şartlar gerektirirse her zaman bir seçim yapma seçeneğiniz var, unutmayın!

6. Tanımadığın birine yardım et
Kendinizden uzaklaşın ve hiç tanımadığınız biri ya da birileri için güzel bir şey yapın! Bu bir derneğe bağış olacağı gibi sokakta gördüğünüz birine yardım etmek de olabilir. Göreceksiniz dikkatinizi başka bir şeye yöneltmek ve her şeyden öte bir insana yardım etmek sizi kesinlikle iyi hissettirecek!

7. Kimse mükemmel değil, unutma
Hatalarınızla yaşamak kolay. Peki o hatalarınızla yüzleşmeye ne dersiniz? Herkesin hataları var, kimse mükemmel değil, siz de değilsiniz! Ama hatalarınızı kabul edip onları düzeltmeye çabaladığınızda bir parça daha iyi olacağınız kesin!

8. Şarkılar söyle
Müziğin iyi gelmediği bir bünye henüz tespit edilmedi! Sevdiğiniz bir şarkının sözlerini hatırlamasanız bile melodisini mırıldanmak ya da evde yalnızken bağıra çağıra şarkı söylemek stresinizi azaltır. En sevdiğiniz sanatçıyla düet yapmak da fena fikir olmayabilir!

9. Seni mutlu eden 5 şeyi listele ve şükret
Sahip olmaktan mutluluk duyduğumuz şeyleri çoğu zaman göz ardı ederiz. Minnettar olduğunuz şeyleri sıralayın ve onların değerini bilin. Örneğin; sağlığınız, aileniz, çocuklarınız, kedileriniz ve iyi dostlara sahip olduğunuz için şükredebilirsiniz.

10. Pozitif cümleler oku
İnternette veya bir kitapta gördüğünüz hoşunuza giden cümleleri bir yere not edin. Sonra onları post-it’lerle buzdolabınıza, bilgisayarınıza, gardırobunuza yapıştırın. Size iyi gelen cümlelere sık sık göz atmanızda fayda var!

Bir Cevap Yazın