Masaj yaptırmanın faydaları nelerdir?

0
956

Masaj için randevu aldığınızda hem sağlığınız hem de mutluluğunuz için olduğunu unutmadan tadını çıkarmaya bakın… İşte masaj yaptırmanın faydaları

1. Masajın en bilinen özelliklerinden biri stresi azaltarak depresyon ve sıkıntı semptomlarını en aza indirmesi.

Sıkı bir masaj stres hormonu olan kortisolu düşürerek, tansiyonunuzun düşmesine ve rahatlayarak keyiflenmenize neden olur. Masaj aynı zamanda vücudumuzdaki dopamin ve serotonin hormonlarının seviyesini de yükselterek konsantrasyon ve ruh halimizin de iyi olmasına yardımcı olmaya yarar.

2. Masajın bir diğer faydası ise bağışıklık sistemini canlandırması.

Yapılan araştırmalar bir tek masaj seansının bile sağlıklı bir yetişkinin bağışıklık ve endokrin (iç salgı) sisteminde yüksek oranlarda değişikliğe sebep olduğunu gösteriyor.

3. Ağrınız olduğunda mutlaka masaj yaptırmaya gidin.

Yapılan araştırmalara göre masaj, ağrıları azaltmaya yardımcı oluyor ve artirit hastalığı çekenlerde hareket sıklığını artırıyor. Bu araştırmalar gösteriyor ki masaj yaptırmak ilaç almak, yoga ya da akupunktur kadar etkili olabiliyor.

4. Adet dönemi semptomlarını azaltır.

Siz de adet dönemlerinde korkunç ağrılar çekip günlerce kıvrananlardansanız masajın faydaları sizin için kaçınılmaz. Ruhi dalgalanmalarınızdan ve adetin sebep olduğu şişkinlikten masaj sayesinde kurtulabilir daha rahat bir adet dönemi geçirebilirsiniz.

5. Uykuyu düzenler, onarır.

İş ve ev hayatındaki yoğunluk sebebiyle derin bir uyku çekip, rahatlamış bir şekilde uyanmak neredeyse imkansız hale geldi. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki masaj, derin uyku devresiyle bağlantılı olan beynimizdeki delta dalgalarıyla yakından ilişkili. Son zamanlarda uykusuzluk çekiyor ya da düzenli bir uyku uyumakta zorlanıyorsanız ufak bir sırt masajını göz ardı etmemelisiniz.

6. Baş ağrısını hafifletir.

Daha önce bahsettiğimiz ağrı hafifletme özelliği olan masaj, baş ağrılarının şiddetini azaltmada da yardımcı oluyor. Gerilim ağrısı, migren ya da yüz eklemlerinden kaynaklanan (TMJ Sendromu) ağrılarda masajın ağrının semptomlarının ve şiddetini azaltmasına yardımcı olduğu görülmüştür.

7. Güzelleştirir.

Sabah kaktığınızda soluk bir cilt ve güzel görünmeyen saçlarla uyandıysanız eğer, öğle tatilinizde masaj salonun yolunu tutmanızı tavsiye ederiz. Baş ve yüze yapılan bir masaj kan dolaşımını hızlandırır, yüzünüze parlaklık, saçlarınıza canlılık kazandırır.

8. İyileşmenize yardım eder.

Geçirmiş olduğunuz bir sakatlık ya da spor yapmaktan ağrıyan kaslarınıza da masaj iyi gelecektir. İltihaplanmanın azalmasında da etkili olan masaj aynı zamanda iyileşme süresini de kısaltacaktır. Bir dahaki sefere ağrıyan kaslarınızı güzel bir masajla gevşetin.

Gördüğünüz gibi çoğu kez lüks olarak düşündüğünüz masajın hayatınızın bir parçası olması için akılcı nedenleri var. Bir dahaki sefere yalnızca kendinizi şımartmak istediğiniz zamanlarda değil, hem beden hem de ruh sağlığınız için gerekli olduğunu düşündüğünüzde de masaja başvurup kendinizi mutlu edebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın