Lohusa şerbeti tarifi

0
1858
Lohusa şerbeti tarifi ve malzemeleri
Lohusa şerbeti tarifi ve malzemeleri

Lohusa şerbeti nedir, nasıl yapılır? Lohusa şerbeti anne sütünü arttırır mı? Lohusa şerbeti faydaları nelerdir?  Lohusa şerbeti malzemeleri nelerdir? Lohusa şerbeti buzdolabında kaç gün ve kaç derecede saklanır? Anne Bebek Kulübü yazarı ve Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, yeni anneler için anne sütü arttıran lohusa şerbeti tarifleri hazırladı. İşte birbirinden lezzetli lohusa şerbeti tarifleri!..

Lohusa şerbeti nedir? 

Herkesin bildiği gibi doğumdan sonra hem anne, hem de gelen misafirler için ‘lohusa şerbeti’ ikram edilir. Peki bunun nedeni nedir, gelin birlikte bakalım.

Lohusa şerbeti geçmişten bu yana boyar madde içeren kızamık şekeri ile yapılır. Bu rengi verecek doğal hibisküs (nar çiçeği) varken katkılı şekerin hem anneye hem de henüz yeni doğmuş bebeğe yararından çok zararı vardır.

Lohusa şerbeti nasıl yapılır?
Lohusa şerbeti nasıl yapılır?

Lohusa şerbeti nasıl yapılır? (Doğum ve sonrası şerbeti)

Tam da bu sebeple sadece üç malzemeden yapılan muhteşem bir içecek tarifi veriyorum sizlere. İçerisinde hibisküs (nar çiçeği), karanfil ve kabuk tarçın bulunan şerbet, doğumda ve sonrasında benim kurtarıcım oldu.

Malum pandemi döneminde olduğumuz için doğum sürecinde oldukça endişeliyiz. Bu süreçte bağışıklığımızın güçlü olması gerekiyor. Ben bu şerbeti doğumdan iki hafta önce yapmaya başladım ve aralıklı olarak tükettim. Doğuma giderken yanımda götürdüm, doğum sonrası sıcak suya katıp içmek sütümün erken inmesine yardımcı oldu.
Oğlum 2,5 aylık ve hala içiyorum. +4 derece buzdolabında iki hafta kadar tazeliğini koruyor. Şerbetin içeriğindeki malzemelerin faydalarını artık hepimizin bildiğini varsayarak şerbet faydalarına ve tarifine geçiyorum.

Okumalısınız: Yeni anneler için süt arttıran tarifler

Lohusa şerbeti faydaları nelerdir? 

– Bağışıklığı güçlendirir,
– Anne sütünü arttırır,
– Gaz giderici özelliği vardır. Aynı zamanda tatlı ihtiyacını karşıladığı için fazla kilo alımının önüne geçer.
Hem sıcak hem soğuk olarak içilebilen bu şerbet,Ramazan sofralarına ve yaz aylarına da oldukça yakışıyor.

Lohusa şerbeti tarifi

Lohusa şerbeti malzemeleri: 

3 litre su
1 avuç içi fotoğrafta göründüğü kadar hibisküs(nar çiçeği)
1 avuç içi 15-20 adet karanfil
3 adet kabuk tarçın
İsteğe göre 1 adet zencefil kurusu
İsteğe göre 1 su bardağı toz şeker.

Lohusa şerbeti yapılışı

Tüm malzemeyi tencereye alıp bir taşım kaynattıktan sonra içerisinde olan baharatları süzgeçle alıp soğutmaya bırakıyoruz.

Şifa ve süt olması dileğimle..

 

Önceki İçerikPandemi döneminde çocuklarda konuşma bozukluklarına dikkat
Sonraki İçerikAy ay hamilelikte beslenme
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın