Lavanta: Ruh haline iyi gelir!

0
824

Lavanta… Bu isim muhtemelen uçucu bileşenlerinin güzel kokusu ve antiseptik/ antibakteriyel etkisi nedeniyle eski Yunan ve Roma medeniyetlerinde temizlenmek amacıyla kullanılmasından kaynaklanıyor.

Ancak temizlemeyi ruhsal anlamda göz önüne aldığımızda da lavanta çiçekleri ve uçucu yağı kişilerin sıkıntılarını, sinirsel kaynaklı sorunlarını da gideriyor.

Yapılan küçük bir klinik çalışmada lavanta kokusunun öğrencilerde öğrenmeyi artırdığı sonucuna varıldı.

Bu şüphesiz doğrudan bir etkiden ziyade kişilerin ruh halini düzenlemesine bağlı. Lavanta çayının mide bağırsak sistemi sorunları üzerinde de etkili olduğu gaz, bulantı ve sancıyı giderdiği de biliniyor.

Lavanta neye iyi geliyor?

Sinir sistemi rahatsızlıkları: Gerginlik, endişe ve uyku sorunlarında.

Mide ve bağırsak sistemi: Hazımsızlık, iştah kaybında, safra salgısını ve akışını artırıcı, gaz giderici, sinirsel kaynaklı mide ve bağırsak rahatsızlıklarında.

Dolaşım sistemi bozuklukları: İşlevsel kan dolaşımı sorunlarında, sinirsel kaynaklı yüksek tansiyonun kontrolünde etkilidir.

Çay önerisi:

Uyumadan önce parçalanmış bitki üzerine kaynatılmış su ilave edilip kapaklı fincan içerisinde 10 dakika demlendikten sonra içilir. Bitkinin miktarı kişinin tercihine göre 1-2 gram olabilir.

Bir Cevap Yazın