Karantina günlerinde keyifle izleyebileceğiniz aşk filmleri

0
835

Film izlemek bizi başka yerlere götürür , izlerken kendimizi başka insanların yerine koyar izlerken kah ağlarız kah güleriz . Bu geçici , her gün aynı yaşantımıza biraz renk vermek istiyorsanız sizin için seçtiğim eğlenceli sinema filmlerini paylaşıyorum. Bu filmleri seçerken özellikle bir nebze de olsa gülümseten filmleri seçmeye özen gösterdim.  Sanırım hepimizin gülmeye ihtiyacı var…

tiffanyde kahvalti

Tiffany’de Kahvaltı

Yönetmen: Blake Edwards. 

Oyuncular: Audrey Hepburn, George Peppard, Patricia Neal, Buddy Ebsen

New York Sosyetesinin renkli simalarından Holly, yan dairesine taşınan genç bir adama ilgi duymaya başlar. Holly aslında canı istediği her erkeği kendisine aşık edebilen bir kadındır. Gönlünce geçirdiği gecelerin sabahında mücevher dükkanı Tiffany vitrini önünde kahvaltısını yapar. Bu hep böyle yaşanır. Yalnız bir sabah işte bu genç adam Paul Varjak ortaya çıkar ve bu kez bir duygusallık oturuverir Holly’nin gündemine. Bu zamanla platonik bir aşka dönüşür. Film yazar Capote’nin romanından uyarlanmıştır.
notting hill julia roberts hugh grant

Aşk Engel Tanımaz 

Yönetmen: Roger Michell 

Oyuncular: Julia Roberts, Hugh Grant, Richard McCabe 

Anna Scott, dünyanın en tanınmış film yıldızıdır. Bütün magazin dergilerine kapak olmuştur ve ne yapsa anında bütün dünya bundan haberdar olmaktadır. William Thacker ise bir kitabevi sahibidir. İşi durgundur. Cehennemden çıkmış bir ev arkadaşı vardır. Ve boşandığından beri, bir aşk hayatı yoktur.
Her ikisi için de ‘bir şey’ ya da ‘biri’ eksik gibidir. Notting Hill’de bir yerde karşılaştıklarında Anna ve William’ın aklından geçen son şey aşktır.

Love Actually Ask Her Yerde
Aşk Her Yerde 

Yönetmen: Richard Curtis
Oyuncular: Hugh Grant, Liam Neeson, Martine McCutcheon

Dünyanın yönetim koltuğunda oturan otoriter başkanı ya da kitleleri büyüleyen bir rockstar olun aynı kapıya çıkacaktır: Aşktan kaçamazsınız! İşte, günümüz Londra’sında Noel’den iki ay önce yaşanan farklı olayları mercek altına alan “Aşk Her Yerde” adlı bu filmde de, aşkın yüceliği üzerine bir yapım… Filmin nihai amacının, aşkın yüceliğine dair bir güzelleme olduğunu ileri sürmek mümkün… Belki de “Aşk Her Yerde”nin başrolünde “Aslında Aşk” var…

A Good Year İyi Bir Yıl filmi izle
İyi Bir Yıl 

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Russell Crowe, Albert Finney, Marion Cotillard 

Londra’da yatırım danışmanlığı yapan Max Skinner, amcasından miras kalan üzüm bağını satmak için Provence’e gider. Fakat bu satış işlemi, hiç de tahmin ettiği gibi sorunsuz geçmeyecektir. Üzüm bağının kendisine ait olduğunu iddia eden Amerikalı bir kadının varlığı, ilk zamanlarda canını oldukça sıksa da, zamanla hayatının en keyif verici günlerini geçirdiğinin farkına varacaktır.

amelie movie film izle2

Amelie 

Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet
Oyuncular: Audrey Tautou, Philippe Beautier, Clotilde Mollet 

Bu Fransız komedisi bizi genç ve özel bir kadınla tanışmaya davet ediyor; her daim hayat dolu, yaşama sevgi dolu gözlerle tanıklık eden ve sahip olduğu özel ışıltıyı her anında yanında taşıyan Amelie’nin hikayesine… Anne ve babasını kaybetmiş olan Amelie, kendini başkalarının hayatlarını tamir etmeye, onları mutlu kılmaya adamıştır; bu adanmışlığı fark ettirmeden, bu durumdan bihaber olan insanların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik yapmaktadır. Peki başkalarının mutluluğu için çabalayan Amelie, yalnızlığının farkına vardığı an kendi mutluluğu için de çabalamaya başlayacak mıdır?

 

Bir Cevap Yazın