Karantina günleri için alışveriş önerileri

0
1428

Koranavirüs tedbirleri kapsamında evde geçirilecek süre henüz belirsizliğini koruyor. Bu nedenle ilerleyen günlerde mağduriyet yaşamamak için ihtiyaç duyacağımız zorunlu gıda ve temizlik ürünlerini evimizde bulundurmamız gerekiyor. Ancak ihtiyaçlarımızı satın alırken yeteri kadar almaya ve stok yapmamaya özen göstermeliyiz. 

Koronavirüs pandemisi sırasında evde kendimizi karantinaya hazırlamak için, evinizdeki her kişi ve evcil hayvan için 14 günlük yiyecek tedarik etmelisiniz. Bu noktada hazırlanması kolay kuru ve konserve ürünleri tercih etmenizde fayda var.
meyve sulari

Bağışıklığınızı güçlendirmek için bu gıdaları tüketin  

Karantina süresince koronavirüs salgınına yakalanmamak ve hastalığı yaymamak için bağışıklığınızı güçlendirmeniz gerekiyor. Bağışıklığınızı güçlendirmek için marketten et, balık,süt ve süt ürünleri, tahıl, mevsimine uygun sebze ve meyveler satın alın. Haftalık sebze brokoli ve meyvelerinizi sofranızdan eksik etmeyin. Özellikle bu mevsimde yetişen brokoli, porasa, havuç, kırmızı turp, yeşil elma gibi gıdaları tüketebilirsiniz. Ayrıca alınacaklar listenizde limon, ıhlamur, zencefil, yeşilçay, kefir, yoğurt, badem, fındık, ceviz, keten tohumu gibi bağışıklığı güçlendiren besinleri de ekleyin. İlerleyen günlerde bu gıdalara ulaşmanız zorlaşacağı için evinizde uzun süre bozulmayan yiyecekleri satın alıp, gerekli dezenfeksiyon işlemlerini yaptıktan sonra mutfağınızda bozulmayacak şekilde saklayabilirsiniz. Peki karantina günlerinde ne satın almalısınız? 

kurubaklagiller beslenme
Kuru gıda ve konserve 

Karantina süresince öncelikle bozulmayacak ve uzun ömürlü gıdaları tercih etmeliyiz. Pirinç, makarna, fasülye, buğday ve un gibi kuru gıdalar alışveriş listenizin başında olmalı. Ton balığı ve konserve yiyecekleri de satın almanızda fayda var.

Ayrıca motivasyonunuzu yüksek tutmak için gerekli olmasa bile çikolata ve kahve gibi rahatlatıcı yiyecekleri satın ihmal etmeyin. Çünkü uzun sürecek bir bir ev karantinası sırasında zihinsel sağlığınızda ve moralinizde büyük bir çöküntü oluşabilir. 

su icmenin faydalari
Su 

Salgın boyunca bol sıvı tüketmeye özen gösterin ve günde 1,5-2 litre su tüketmeyi ihmal etmeyin. Evinizdeki dolu damacanaya ilaveten, marketlerde satılan küçük ve büyük sulardan satın alarak su ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. 

sarimsak faydalari saymakla bitmiyor
Sarımsak ve soğan


Koronavirüsü önlemek için kanıtlanmış herhangi bir etkisi olmasa da bağışıklığınızı güçlendirmek için sofranızdan soğan ve sarımsağı eksik etmeyin. 

anne sutune en yakin bebek mamasi nasil olmalidir 1Bebek maması 

Bebekler için en faydalı gıda elbette anne sütü. Ancak anne sütü yetersiz olan bebeklerin mama ile beslenmesi gerekiyor. Bebek mamalarının çoğu yurt dışından ithal edildiği için bebeğinizin ihtiyacı olacak kadar mamayı aşırıya kaçmamak şartıyla alabilirsiniz. Böylece bebeğinizin beslenmesinde herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. 

en iyi bebek bezi hangisi hangi bebek bezini kullanmaliyim
Bebek bezi 

Bebek bezi, ailelerin ihtiyaç duyduğu malzemelerin en başında geliyor. Bebeğinizin altını değiştirmek için en az 14 günlük bez ihtiyacınızı karşılamanız gerekiyor. Ülkemizde pek çok bebek bezi firması var ve yeterince bebek bezi üretiyorlar. Bu ürünleri market raflarında yağmalamanız ve ihtiyacınızdan çok fazlasını almanız diğer anneleri mağdur edebilir. Ayrıca birçok bebek bezi markasının internet satışı bulunuyor. İnternet siteleri üzerinden sipariş vererek, ihtiyacınız kadar bebek bezini satın alabilirsiniz.

koronavirus gunlerinde temizlik 10
Temizlik ve hijyen ürünleri 

Koronavirüs salgınını yenmek için en iyi yapacağımız şey temel hijyen kurallarına uymak ve ellerimizi en az 2 saat aralıklarla yıkamak. Sağlık Bakanımızın da söylediği gibi sorun “küresel, mücadelemiz ulusal. ” Bu yüzden üzerimize düşen görevi sorumlu vatandaşlık bilinciyle yerine getirmeli ve hem kendimizin bireysel temizliğine, hem de ev temizliğimize dikkat etmeliyiz. Ev temizliği için çamaşır suları, 

koronavirus kopek beslenme
Evcil hayvanlar için mama ve kum 

Kendi ihtiyaçlarımızın dışında evimizde beslediğimiz evcil hayvanlarımızın da ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Kedi köpek mamalarının çoğu ithal olduğu ve yurt dışından geldiği için ilerleyen süreçlerde bu ihtiyaçlara ulaşımınız zorlaşabilir. O nedenle en az 14 gün yetecek kadar satın alıp, evinizde bulundurabilirsiniz. 

internetten guvenli alisveris 6
İnternetten alışveriş yapın 

Mümkün olduğunca kağıt para alışverişi yapmayın ve sosyal mesafeyi korumaya çalışın. Market alışverişi yerine internet üzerinden alışveriş yapmayı tercih edin. Ülkemizde pek çok internet sitesi kargo ile ihtiyaçlarınızı eve kadar ulaştırıyor. Üstelik alışveriş sitelerinin express servisleri sayesinde siparişleriniz 5 dakikada bile evinize teslim edilebiliyor. Hal böyleyken markette kalabalık yapmaya ve virüsün yayılmasına katkıda bulunmaya gerek yok!
internetten guvenli alisveris 7

Temassız kart kullanın, para alışverişi yapmayın 

Kağıt paraların üzerinde virüs yaşama süresi uzundur. Bu nedenle alışverişlerinizde kağıt para yerine temassız kartları kullanmaya özen gösterin ve kredi kartınızı silin. 

koronavirus alisveris listesi supermarket
Stok yapmayın, başka aileler zorda kalmasın 

Bebekli ve çocuklu ailelerin de bu süreçte ihtiyaç duyabilecekleri mama ve bez gibi malzemeleri ihtiyacınızdan çok fazla almayın ki başka aileler de ihtiyaçlarını karşılayabilsinler. İhtiyaçtan fazlasını satın alanlar nedeniyle şimdiden pek çok aile mağdur olmaya başladı bile. Ayrıca stok yapmanız ilerleyen günlerde bu ürünlerin karaborsaya düşmesine neden olacak ve sizin de bu ürünlere erişiminizi zorlaştıracaktır. 

cocuk aile oyun
#EvdeKalTürkiye

Karantina süresince hem kendi sağlığınızı hem de toplum sağlığını korumak için zorunlu kalmadıkça evden çıkmayın. Ancak çocuğunuzun acil bir rahatsızlığı varsa veya ve aşı olması gerekiyorsa doktorunuza başvurabilirsiniz. Doktora giderken maske takmayı ve sağlık çalışanlarımızı salgın hastalıktan korumak için üzerinize düşen hijyen kurallarına uymaya dikkat edin.

Bir Cevap Yazın