Hayatınızda neden herşey kötüye gidiyor?

0
1073

Nisan ayından bu yana geçen zamanı bir film şeridi gibi gözlerinizin önüne bir getirin…  Zamanın göreliliğini ayrı ayrı konularda hepimiz deneyimledik. “İstikrar” kelimesi anlamını yitirdi, günün 24 saati yetmez, işler yetişmez oldu. Mükemmeliyetçilik tarafı daha gelişkin olan biz kadınlarda  bu durum özellikle, kendini yetersiz, başarısız, beceriksiz hissetme durumunu tetikledi.

Ev- iş, sosyal hayat-özel hayat dengesini  kurulmakta oldukça  zorlandık. Bir yerin işleri tamamlanırken diğer taraflar yarım kaldı- ya da bize mi öyle geldi? .

İleri adım atmaya çalıştıkça adımlar kurşun gibi ağırlaştı, sanki bir kuvvet tarafından  geçmişte kalan, yarım bırakılmış konulara, kişilere çevrildi bakışlarımız.

İşte bu kısır döngü  19 eylül 2019 itibari ile noktalanıyor, kadimlerce “Zamanın Efendisi”” olarak adlandırılan Satürn 30 Nisan’da başladığı gerileme hareketini tamamlıyor, hızını tekrardan toplayarak daralma, engellenme yaratan etkisini azaltıyor.

Zodyağın 12 ev sakininin penceresinden duruma bakacak olursak:

Koç ve Terazi burçları bu dönemde “Ama bu adaletsizlik!” diyebilecekleri birçok olayla karşılaşmış, haksızlıklara uğramış, özellikle akrabalarla olan ilişkilerde zorlanmalar yaşamış olabilirler. Seyahatlerde, trafikte beklenmedik aksilikler gelişmiş olabilir. Bunlar geride kalıyor; yanlış anlaşılma, iletişim kaynaklı anlaşmazlıkların çözümü için adım atabilir, kendinizi daha rahat ifade edebilirsiniz. Bu zaman diliminde seyahatlerde yine de tedbiri elden bırakmamakta, kontrat-evrak imzalanma işleri varsa fazladan bir gözle okumakta fayda olacaktır. Yeni bir eğitime,  yarım kalmış veya ara vermek zorunda olduğunuz eğitim çalışmalarına başlayabilirsiniz.

Boğa ve Akrep burçları 30 Nisan’dan bu yana özellikle maddi konularda zorlanmalar deneyimledi. Maaşlar gecikmiş, ödemeler aksamış , özellikle ortaklı iş yapanlarda veya kendi hariç eşinin gelirlerinde darlanmalar söz konusu olmuş olabilir. Artık rahat bir nefes alabilirsiniz, zira gerileme hareketlerinin bitmesi ile çeşme gürleyerek olmasa  bile akmaya başlayacak. Beklemede olan bir para, birikmiş borçlar söz konusu ise ilerleyen günlerde bunun gelişi ile rahatlama söz konusu olabilir. Ancak gökyüzünün genel durumu itibari ile çok gerekli olmadıkça ayağınızı yorganınıza göre uzatmanız, kredi çekiminden uzak durmanız lehinize olacaktır.

İkizler ve Yay burçları kendileri, ilişkileri ile ilgili zorlanmaları fazlasıyla deneyimledi bu süreçte. Eş ile, ortaklar ile bir anlaşmazlık, iletişimsizlik durumu, yaptıkları planları bir türlü uygulayamama yıpranma etkisi yaptı. Peki retronun bitişi ile neler geliyor? Daha gerçekçi, kalıcı planların uygulaması için önünüzde bir alan yaratılacak. Özellikle ilişki sorunları yaşayanlar bunu daha objektif değerlendirip sorunu çözmeye yönelik adımlar atacak, haritası destekleyen İkizler ve Yay burçları ise ilişkilerini  ciddi bir alana taşınma kararı alabilir, evlilik yolunda adımlar atabilir. Ancak her türlü durumda Satürn’ün , geçmişte yaptığınız hataları tekrarlamamanız adına derslerinizi alıp almadığınızı sınayıcı durumlar getirebileceğiniz aklımızın bir köşesinde tutmamız lazım…

Yengeç ve Oğlak burçları tutulma akslarının yer değiştirdiği zamandan bu yana spot ışıklarının üstüne döndüğünü, hayatın oldukça kadersel olaylarla onları denediğini hissediyorlar. Hayatlarında oldukça köklü değişimler söz konusu oldu. Evlilikler, boşanmalar, taşınmalar, keskin kararla istifa-sektör değişimleri 16 kasım 2018’den beri gündemlerinde… Gerileme hareketinin bitişi ile biraz daha rahat nefes alabilir, psikolojik anlamda yaşadıkları o çözümsüzlük girdabından çıkış yolları bulmaya başlayabilirler. İş hayatında yaşanan anlamsız gerilim çözülebilir, kronik sağlık sorunları yaşayanlar çözüm bulma yolunda ilerleyebilir. Bu dönemde arkanızdan çevrilen işler bir şekilde önünüze düşebilir. Kötü alışkanlıkları bırakmak, diyet-spor ikilisi ile sağlıklı bir hayata adım atmak için hala vakit var…

Aslan ve Kova burçları bu dönemde eskilerin tabiri ile hayattan keyif almayı anlatan“ ağız tadı”nı kaybetmiş, sadakat ile ilgili sınavlara tabi tutulmuş olabilir. Özellikle arkadaş çevreleri ile ilgili beklenmedik durumlar gelişmiş,dost-arkadaş sandıkları kişilerin gerçek yüzünü görmüş olabilir. Çocuk sahibi olanları ise bu dönemde çocukları ile zorlanmalar yaşamış , çocuklar ile ilgili masraflar  artmış, ev içinde sesler gereğinden fazla yükselmiş olabilir. Gerilemenin bitişi ile çocuklarla olan ilişki normale dönmeye yüz tutuyor. Kalbi boş olan Aslan ve Kova’lar yaşça kendilerinden büyük birilerine ilgi duymaya, flörtleşmeye başlayabilir. Mevcut  ilişkisi olanlar ise  ilişkilerini güven temeline oturtmak isteyebilir ve  buna yönelik adımlar atabilirsiniz.

Başak ve Balık burçları gerileme sürecinden en sert etki alan grup içinde yer aldılar. Ev- iş dengesini bir türlü oturtamama, kimseye yetişememe, kimseye bir şey beğendirememe ile kendilerini yiyip durdular. Bu transit dönemi retro veya düz hareket fark etmeksizin zorluyor sevgili Başak’lar ve Balık’lar. Peki bu dönemi avantajınıza çevirmek için neler yapılabilir? Gelecek ve kariyer planlarınızı mümkün olduğunca gerçekçi, geçmişteki hatalarınızdan ders çıkartarak yapmalısınız. Ne istediğinize karar vermeli, istemediğiniz bir iş, olşum içinde olmaya kendinizi zorlamak yerine istediklerinize odaklanmalısınız. Belki de en önemlisi ev –iş ve kendiniz-eşiniz arasındaki zaman-ilgi dengesini doğru ayarlamalısınız.

Sevgiler,

Bir Cevap Yazın