Bebeğiniz için en iyi bebek maması hangisi?

0
1963
En iyi bebek maması hangisi?

Yeni doğan bebeğe hangi mama verilmeli? Yeni doğan bebekler için hangi mamalar uygundur? Prematüre bebeklere hangi mamalar verilebilir? Bebek maması seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Bugün yeni anneler ve anne adayları için bebek mamaları hakkında merak edilenleri masaya yatırıyoruz. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol’a bebek maması seçerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorduk…  

Bebekler için doğru mama seçiminde 10 altın öneri

  1. Öncelikle seçim bebeğin yaşına göre yapılmalıdır. Özellikle erken doğan bebeklerde yani doğum haftası 36 ve altı olan bebeklerde anne sütü verme imkânı olmadığında prematüreler için özel üretilmiş mama tiplerinin seçilmesi gerekir. Bu mamalar prematürelerin besinsel ihtiyaç karşılayacak niteliktedir.
  2. İnek sütü alerjisi olan çocuklar, inek sütü ve keçi sütünden üretilen devam sütleri yerine allerjik çocuklar için hazırlanmış hidrolize mamaları kullanması uygun olur.
  3. Protein, karbonhidrat, lipit içeriği anne sütüne yakın mamalar tercih edilmelidir.
  4. Mamaların son kullanma tarihi ve saklanma koşulları önemlidir.
  5. Laktoz intoleransı olan çocuklarda, doktorunuzun önerisiyle özel mamaların kullanılması uygundur.
  6. Bebeğin yaşına uygun mama tercih edilmelidir.
  7. Organik içeriği olan veya DHA içeren mamalar tercih edilebilir.
  8. Mama kullanımınızdan sonra, bebeğinizde kusma, kabızlık gibi sindirim problemleri, vücutta yaygın kızarıklıklar gibi durumların ortaya çıkması durumunda doktorunuza başvurunuz.
  9. Mamaları alındıkları yerler ve saklanma koşulları, ebeveynlerin özellikle sanal ortamdan mama siparişlerinde oldukça önemlidir.
  10. Yaşamın ilk yılında anne sütü yoksa inek sütü, keçi sütü, pirinç unu maması vb. gıdalar anne sütü alternatifi olarak bebek beslenmede önerilmez.

UNUTMAYIN! Bebeğiniz için en uygun besin anne sütüdür. Anne sütü yokluğu veya yetersizliği durumunda doktorunuz önerisiyle uygun mamayı, uygun miktarda başlayınız.

Bebek beslenmesi ve bebek mamaları ile bilgi için aşağıdaki yazılarımızı da okuyabilirsiniz:

En iyi bebek maması hangisi? Hangi mamayı tercih etmeliyim?
Bebeğinizin sağlığı için hangi bebek mamalarını tercih etmelisiniz?
Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisi nasıl anlaşılır? Süt alerjisi belirtileri nelerdir?
Keçi sütü bebekler için faydalı mı? İnek sütü alerjisi olan bebeklere keçi sütü verilebilir mi?
Bebekler ne zaman ne yiyebilir?
Bebekler için gece maması tarifi
Bebeğinizi 7 adımda doğru emzirin!
Emzirme döneminde nasıl beslenmelisiniz?

Bu yazıyı okuyanlar ayrıca şunları da aradı; humana bebek maması 1, bebek maması aptamil 1, hünnap bebek maması, tek kullanımlık bebek maması, en iyi kilo aldıran bebek maması, torku bebek maması, pirinç unu ile bebek maması, baby goat bebek maması, bebek maması aptamil, bebek maması unu, bebek maması yapımı, bebek maması sma, bebek maması hipp, bebek maması diyeti.

 

Bir Cevap Yazın