Hamilelikte stresi azaltmak için neler yapabilirsiniz?

0
1239
Pre-natal exercises. Beautiful pregnant woman exercising while sitting in lotus position

Mutlu hamilelik için 5 temel davranış…

Mutlusunuz. Doğaldır, anne olacaksınız. Heyecanlısınız. Merak içindesiniz. Ve hayli gerginsiniz. Duygusal gelgitleriniz arasında savrulurken her zaman aklınızı devreye sokamayabilirsiniz. Kendinize kızmayın. Derin bir nefes alın ve haberin içine girin. Rahatlayacaksınız…

Hamilelik, şüphesiz kadın hayatının en zor dönemlerinden birisi ve kadınlar bu süreçte büyük stres ve büyük mutluluk hissediyor. Hamilelik boyunca endişelerinizi bir kenara bırakın, sakinleşin ve bu özel zamanınızın tadını çıkarın.
İşte hamilelik sırasında stresi azaltmaya yardımcı olacak ipuçları:

Düzenli egzersiz

Düzenli egzersiz, stresle mücadelede en iyi yardımcılardan bir tanesi. Ancak hamile olduğunuzu unutmadan, ağır egzersizlerden kaçınmanız gerekiyor. Hamilelik sırasında en iyi egzersizin ise yürüş olduğu söyleniyor.

Yaratıcı olun

Yaratıcı etkinlikler ile kendinizi meşgul edin. Yeteneğinizi keşfederek gideceğiniz bir kurs, resim ya da blog tutma gibi aktiviteler kafanızı dağıtacak ve size mutluluk verecek.

Bol su için

Hamilelik boyunca özen göstermeniz gerekenlerden biri de bol su içmek. Günde en az 8 bardak su tüketmek, sağlıklı bir hamilelik geçirmenize ve strese neden olan toksinleri vücudunuzdan atmaya yardımcı olur.

Rahat giysiler giyin

Çok sıkı giysilerden uzak durun. Bol giysiler tercih etmek, rahat ve özgürce hareket etmenizi sağlayacak.

Okumalısınız: Hamilelik döneminde yenmemesi gereken yiyecekler

Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Bir Cevap Yazın