Hamile bir kadına asla söylememeniz gereken şeyler

0
1730

Karşınızda hamile bir kadın var… Siz sadece meraklı olduğunuzu ya da ilginizi gösterdiğinizi düşünüyor olabilirsiniz ama, hormonları tarafından yönetilen ve her an patlamaya hazır olan, alıngan bir anne adayına ne söylememeniz gerektiğini merak ediyorsanız, okumaya devam edin.

Planlı mı oldu? Yoksa kaza mı?
Nasıl hamile kaldığı
ya da zamanlamanın doğru olup olmadığı sizi hiç ilgilendirmez. Kaza ya da planlı, kadıncağız hamile işte. Nasılını, nedenini kurcalamayın ve onun sevincini paylaşın.

Bebeğin ismi hakkında olumsuz imalarda bulunmak…
Bebek ismi seçmek bir anne için zor olabilir. Özellikle ailesinden ve arkadaşlarından gelen baskıları düşünürseniz. Sonuç olarak, bebeği taşıyan ve doğuracak olan o. Direkt olarak sizin fikrinizi sormadığı sürece, beğenmediğiniz isim hakkında herhangi bir yorumda bulunmayın.

Sana kardeşimin doğumunun 36 saat sürdüğünü söylemiş miydim?
Büyük ihtimalle zaten doğumdan korkuyordur. Birde üstüne üstelik siz korkunç doğum hikayeleri anlatıp, moralini daha da bozmayın.

30 haftalık mı?
Karnın çok fazla büyümemiş! Siz karnının yeterince büyümediğini söylediğinizde, onun duyduğu bebeğinin yeterince beslenemediği ve kendisinin bebeğini şimdiden ihmal ettiği olacaktır. Bunun tersini de söylemeyin lütfen. Bu durumda, anne adayı çok fazla ve gereksiz kilo aldığından (öyle bile olsa) endişelenecektir.

Tekmelemeye başladı mı diye sorup, karnına dokunmak…
Özellikle çok samimi olmadığınız biriyse, ellerinizi karnından uzak tutun. Kibarca dokunup dokunamayacağınızı sorabilirsiniz tabii ama izin almadan asla dokunmayın.

İkiz bebek mi? Tüp bebek mi yoksa doğal mı?
Yakınınız olmadığı sürece, nasıl hamile kaldığı sizi hiç ilgilendirmez. Bu onun için çok hassas bir konu olabilir ve paylaşmak istemeyebilir. Kişinin özeline saygı gösterin.

Bir Cevap Yazın