Fazla kahve ve çikolata midenize zarar veriyor!

0
2293
Uyanık kalmak için içtiğiniz kahve, mutlu olmak için yediğiniz çikolata mutsuz yapabilir ve en önemlisi sınav gününüz, heyecanla beklediğiniz toplantı zehir olabilir. Uzmanlara göre kafein ve kakao, reflü oluşumuna sebep oluyor, reflü oluşumu da alerjik hasatlıkları ve astımı tetikliyor. İşte fazla çikolata ve kahvenin zararları

Yıl boyu devam eden sınav maratonu, üst üste yaşanan önemli toplantılar kaygıya ve strese neden oluyor. Bunun yanı sıra beslenme ve uyku düzeni değişenler, kahve ve çikolatayı çok tüketiyor. Aşırı stres ve beraberinde kafein içeren gıdaların bu dönemde fazla tüketimine bağlı olarak gelişen mide asit salgısının artması reflü hastalığını beraberinde getiriyor.

Bunu engellemek için dikkat etmemiz gerekenler ise şöyle sıralanıyor:

– Sınav hazırlığında olan öğrencilere bir de aileleri tarafından ek baskı uygulanmamalı, çocuklar stresten uzak tutulmalı.

– Sınavlara hazırlık aşamasında, uyanık kalmak için kafein içeren çay, kahve ve enerji içeceklerinden uzak durulmalı.

– Geç saatlere kadar çalışmak durumunda olunduğunda yatmadan önceki 2 saatte beslenme kesilmeli ve bol su içilmeli.

Zihin açar mantığı ile çikolata ve benzeri kakaolu gıdalardan uzak durulmalı.

– Strese bağlı psikolojik rahatlama adına sağlıksız beslenmek yerine, ev köftesi, ekmek, ayran; evde yapılmış sıvı yağlı mayasız poğaça, kurabiye; cevizli tarçınlı meyve tatlılar tüketilmeli.

– Zihinsel aktivitenin desteklenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlü tutulması için balık yağı Omega ve D vitamini takviyesi yapılmalı.

– Ekşi portakal vb. meyve suları yerine taze sıkılmış elma, havuç suyu tercih edilmeli.
– Kızartmadan yerine fırında pişirilmiş az yağlı gıdalar alınmalı.

– Çiğ sarımsak ve soğan mide asidini artırdığından antibiyotik niyetine çiğ sarımsak; soğan yenmemeli.

Bir Cevap Yazın