Evde kışlık salça nasıl yapılır?

0
465
Salça nasıl yapılır?
Salça nasıl yapılır?

Bir çok yemeğin vazgeçilmezi salça sonbahar mevsiminde yapılmaya başlanır ve kaynatılan domateslerin kokusu dört bir yanı doldurur. Sadece köylerde büyük kazanlarda değil, evlerde de yapmak mümkündür. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar,  sağlıklı beslenmeye gönül vererek evde salça veya sos olarak tüketebileceğiniz tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

IMG 20211007 WA0010

Kışlık denilince akla ilk gelen domates sosu ve salçası oluyor. Birde kırmızı kapya biber ile karıştırıldı mı çok güzel lezzet katıyor yemeklere.

Sadece yemek olarak sınırlandırmamak gerek. Kahvaltılık sos eminim ki favoriniz olacak.
Ayrıca dikkat çekmesi gereken bir konuda konservenin en sağlıklı saklama yöntemlerinden biri olduğu. Mevsim meyve ve sebzelerinin güvenle doğal yolla koruma yöntemidir konserve.
Hadi gelin size evde domates salçası veya sosunun yapımını anlatayım.

Salça yapmaya hazır mısınız?

Malzemeler:
  • 20 kg salçalık domates
  • 200 gram kaya tuzu
  • Yetecek miktarda kavanoz
  • Yetecek miktarda sıfır kapak
Hazırlanışı:
  • Önce büyük bir tencereye su koyup kaynatalım.
  • Domateslerin bir kısmını sıcak suya atıp 1 dakika bekletelim kabuğu atacak kıvama gelince hemen soğuk suya alalım. Bu şoklama yöntemi kabukların kolay soyulmasını sağlayacaktır. Bu işlemi domatesler bitene kadar uygulayalım.
  • Soyulan domatesleri blender yada doğrayıcı ile çekelim. Yine büyük bir tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
Not: Burada domates sos veya salça olarak hangisini istiyorsanız ona göre kaynama işlemini yapmalısınız.
  • Kapatmaya yakın tuzunu atıp karıştıralım. Cezve yardımı ile kavanozlara dolduralım ve kaynayan suda bekleyen kapak ile kapatalım.
  • Ters çevirip bir gece sonra çevirebilirsiniz.
Şifa olsun.
Anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikBağışıklık için limon tüketin
Sonraki İçerikMükemmel anne mi? İyi anne mi?
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın