Evde doğal ürünlerle cilt bakımı nasıl yapılır?

0
1139
Evde cilt bakımı nasıl yapılır?
Evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Evde doğal ürünlerle cilt bakımı nasıl yapılır? Evde cilt bakımı kaç günde bir yapılmalı? Evde bitkisel cilt bakımı nasıl yapılır? Covid-19 döneminde el bakımı nasıl yapılır? Anne Bebek Kulübü Yazarı ve Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras, koronavirüs günlerinde evde bakım tüyolarını yazdı!..

El bakımı nasıl yapılır?
El bakımı nasıl yapılır?

Gliserinli El Kremi

Dezenfektan kullanmaktan yıpranan ellerimizi de gliserinli el kremi ile kolaylıkla nemlendirebilir, yıpranmayı onarabiliriz.

Malzemeler:

1 yemek kaşığı gliserin
1 küçük limonun suyu
1 çay kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bir tencerenin içine su koyun ve su dolu tencereye cam kase yerleştirin. Cam kaseye gliserini ekleyin ve gliserin eriyene kadar ocakta kaynatın. Gliserin eridikten sonra limon suyu ve zeytinyağını da karışıma ekleyin. Ardından dilediğiniz kavanoza karışımı dökün. Karışım soğuyunca kadar bekleyin. İşte doğal el kremi tarifiniz hazır.

Cilt bakımı aşamaları
Cilt bakımı aşamaları

Süt ve toz şeker ile yumuşacık bir cilt!

Malzemeler:
1 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Zeytinyağı, süt, limon suyu ve toz şekeri bir kase içerisinde karıştırın. Macun kıvamındaki karışımı nazikçe yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. Ilık su ile durulayın.

Cilt gençleştirici maske
Cilt gençleştirici maske

Cilt Gençleştirici Nane Kürü

Cilt gençleştirici nane kürü ile cildinizdeki kırışıklıkları giderebilir

Malzemeler
2 yemek kaşığı kuru nane
3-5 damla limon suyu
500 ml su

Hazırlanışı ve Uygulanışı:

Bir tencere içerisine 500ml suyu dökün ve içerisine naneleri ekleyip ocakta 10 dakika boyunca kaynatın. Ocaktan kaynattığınız naneli suyu alın ve 3-5 damla limon suyunu dampatıp ılınana kadar bekleyin. Hazırladığınız nane kürünü her sabah ve her akşam cildinize uygulayıp, cildinizi temizleyin.

Cilt bakımı için salatalık
Cilt bakımı için salatalık

Cilt ve makyaj tazeliği için maden suyu ve salatalık

Yüzünüzü iyice yıkadıktan sonra maden suyu püskürtün. (doğal tonik etkisini düzenli kullanımda göreceksiniz). Makyajınızı yaptıktan sonra yüzünüze maden suyu püskürtün ya da maden suyuna batırılmış bir kağıt mendil ile hafifçe tampon yaparak sürerseniz makyajınız daha uzun süre bozulmadan tazeliğini koruyacaktır. Salatalığı rendeleyin ve suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürün. İşte size bedava tonik!..

Bir Cevap Yazın