Ev hayatınızı kolaylaştıracak 10 öneri!

0
620

Zamanınızı iyi yönetin! İşten eve döndüğünüzde yapılacaklar listesi sizi bekliyorsa, herkesin ihtiyaçlarını giderirken kendinize zaman ayıramıyorsanız, planladığınız hiçbir şeye yetişemiyorsanız biraz daha düzene ihtiyacınız var demektir. 

Planladığınız hiçbir şey yerine getiremiyorsanız, kendinize ve ailenize zaman ayıramadığınızı düşünüyorsanız, biraz daha düzenli yaşamaya ne dersiniz?

Dağınık olmayın
Derli toplu bir ev, dağınık bir evden daha güzel görünür evet ancak başka faydaları da var. Örneğin yaptığınız işe daha iyi konsantre olursunuz, dikkatiniz dağılmaz. Masayı toplarken içeride biriken çamaşırlar gözünüze batmaz. Ayrıca toplu bir evde gözleriniz de yorulmayacağı için daha konforlu bir ortamda yaşarsınız. Bunun yanı sıra, zaman kazanırsınız. Nasıl mı? Eşyalarınızı kısa sürede bularak…

Her şey yerinde dursun
Evinizin derli toplu görünmesi kadar her şeyin doğru yerde olup olmadığı da çok önemli. Ev toplu ancak nesneleri bulamıyor musunuz? O halde her şeyi yerine koyun. Örneğin bir kitap alıp bir şey baktınız. İşiniz bitince çekmece yerine, aldığınız yere kütüphaneye geri koyun. Böyle yaparsanız eşyaların yerleri hiçbir zaman değişmez. Bu, evi toplarken de işinizi kolaylaştırıp size zaman kazandırır.

Çocuklara oyuncaklarını toplamayı öğretin
Çocuklu evin çok da toplu olması beklenemez. Fakat çocuklarınıza oyuncaklarını döktükten ve iyice oynadıktan sonra, işleri bittiğinde toplamaları gerektiğini öğretin. Büyük bir kova alın ve sanki basket atıyormuş gibi toplamayı eğlenceli hale getirin. Oyuncak toplarken söylemek için bir şarkı da belirleyebilirsiniz.

Bir gece önceden hazırlanın
Sabah bir yere gitmeniz gerekiyorsa, eşyalarını, yanınıza alacaklarınızı bir gece önceden hazırlayın. Böylece güne telaşla başlamanıza, eşyalarınızı aramanıza gerek kalmaz. Aynı saatte uyansanız bile başka işlerinize de odaklanmanıza imkan tanır.

Çok fazla televizyon izlemeyin
Her ne kadar televizyon izlemeyi dinlenmek olarak görseniz de her gün belirli bir süre koyun ve onun dışına çıkmayın. Televizyonun karşısında oturmak yerine sevdiklerinize zaman geçirin, kendinize, evinize zaman ayırın, spor yapın, kitap okuyun… O zaman, evde geçirdiğiniz saatlerin aslında size yettiğini göreceksiniz.

Haftalık yemek menüsü hazırlayın
Her gün “bugün ne pişireceğim” diye düşüneceğinize, hafta sonundan her güne bir yemek seçin, malzemelerini alın. Böylece her gün alışverişe gitmek, ne pişireceğinizi düşünmek zorunda kalmazsınız.

Çok pişirin
Eğer yemeği bir gecelik değil, iki gecelik düşünürseniz, ertesi gün öğlen ya da akşam da yersiniz. Böylece tek seferde iki günün menüsünü hazırlamış olursunuz.

İhtiyaç listesi
İş yerinde, dışarıda, nerede olursanız olun, ihtiyaç listesi yanınızda olsun. Böylece evin eksiklerini aklınıza geldikçe yazar, markete gittiğinizde eksiksiz bir alışveriş yapmış olursunuz.

İnternetten faydalanın
Banka işleriniz varsa, giderek, sıra bekleyerek zaman kaybetmek yerine tüm işlerinizi online bankacılık ile halledin. Aylık faturalarınızı da otomatik ödemeye bağlayın. Böylece her ay “ödemeyi unuttum” derdi yaşamazsınız.

Takvim şart
Mutfakta ya da oturma odasında duvara büyük bir taksim asın. Aklınıza gelen işleri gün gün takvime yazın. Bu şekilde yapmanız gerekenleri unutma ihtimalinizi sıfıra indirirsiniz. Evdeki herkesten aynı şeyi yapmasını isterseniz, tüm aile fertleri diğerlerinin ne işleri olduğunu da öğrenir, ona göre plan yapar.

Bir Cevap Yazın