Erken yaşta evlilik erken boşanmayı getiriyor!

0
585

Erken yaşta evlenmenin ne gibi bir zararı olabilir ki diyorsunuz ama bu kararı vermeden önce bilmeniz gereken bazı önemli hususlar var. Erken yaşta evlilik yapan çiftler hayatın zorluklarına göğüs germe konusunda tecrübeli olmadıkları için evliliği yürütme konusunda zorlanabiliyorlar. Bunun sonucunda da ilişki yürümüyor ve çiftler boşanma yolunu seçiyorlar.

Evleneceğiniz tarihe sevgilinizle birlikte karar vermelisiniz. Fakat yine de bu kararı almadan bir kez daha düşünün. Erken evlenmemek için size de mantıklı gelecek bazı sebepler şöyle:

– 20’li yaşlarda evlenmek biraz geçmişte kaldı. En azından 20’li yaşların sonuna geldiğinizde bu kararı bir kez daha düşünmelisiniz. Zira insan yaş aldıkça olgunlaşıyor ve hayata bakışı değişiyor. Ömür boyu pişmanlık yaşamak istemezsiniz değil mi?

– Kadınların ekonomik özgürlüğü iki açıdan önemli. Birincisi eşinize bağlı olmadan yaşamak için, diğeri de gelecekteki çocuğunuzu daha iyi şartlarda yetiştirmek için. Bu nedenle önce kariyerinizin sağlam temeller üzerine oturduğuna emin olun.

– Aşık olduğunuz adamla genç yaşta evlenme fikri hoş görünebilir. Fakat bir ömür geçirmeyi enine boyuna düşünmelisiniz. İnsan evleneceği insana karar verirken daha önceki deneyimlerine de şöyle bir göz atmalı. Belki çocuk yapacaksınız ve ikiniz de bu sorumluluğu almaya hazır değilsiniz…

– Bir ev geçindirmek, hele bir de çocuğunuz olduktan sonra çok zor. Eşinizin de sizin de iyi bir geliriniz olması gerekiyor. Gördüğünüz gibi sadece sorumluluk almak da yetmiyor, çocuğunuzun geleceğini garanti altına almak iyi bir gelir gerektiriyor.

– Evlendiğiniz zaman artık arkadaşlarınızla daha az dışarı çıkacaksınız biliyorsunuz değil mi? O yüzden evliliği adım atmadan önce hayatın tadını çıkardığınıza emin olmalısınız. Hele bir de çocuğunuz olduktan sonra kendinize vakit ayırmakta daha da zorlanabilirsiniz. Bu yüzden evliliğe karar vermeden içinizden gelen ne varsa yapın!

– Ailenizin baskısı sizi zorla evlenme kararı vermeye itmesin. Anne-babasıyla arasındaki yaş farkı çok olan kadınlar, üzerlerinde böyle bir sorumluluk hissediyor olabilir ya da direkt ailesinden gizli bir ‘evlen’ baskısı görüyor olabilirler. Bu baskıları bir kenara bırakın ve düşünün, evliliğe hazır mısınız değil misiniz?

Bir Cevap Yazın