En iyi hamilelik takibi uygulamaları hangileri?

0
20968
Hamilelik gebelik takibi uygulaması
Hamilelik gebelik takibi uygulaması

Hamilelik takibi nasıl yapılır? Gebelik takibi ne zaman başlar? En iyi hamilelik (gebelik) uygulamaları hangisi? Gebelik takibi için kullanabileceğiniz mobil uygulamaların özellikleri nelerdir? Yaşam Koçu ve Yoga Eğitmeni Aslı Karabacak, hamile anneler için hamilelik takibi uygulamalarını yazdı!..

En iyi hamilelik takibi uygulamaları

Sevgili anne adayları ve anneler, hamilelik süresi boyunca gebeliğinizi ve bebeğinizin gelişimini düzenli olarak takip edebileceğiniz uygulamaları sizler için derledim. Uygulamalarda hamilelik dönemi ile merak ettiğiniz her şeyi, bebek bakımını kolaylaştıracak, çocuğunuz için faydalı olacak bilgileri öğrenebilirsiniz. 

Google Play’den ve IOS’tan kolaylıkla bu uygulamaları indirebilirsiniz. 

Hamilelik takibi programları
Hamilelik takibi programları

Hamilelik Sprout

Dünyanın en büyük hastanelerinden biri olan Birmingham Kadın Hastanesi’nde çalışan doktorlar tarafından hazırlanmış. Bebeğinizin gelişimini renkli görseller üzerinden gösteren görüntülerle, beklenen doğum tarihini hesaplama, kendi kilo takibinizi, bebeğinizin tekmelerini kayıt edebileceğiniz, hamilelik günlüğü tutabileceğiniz, yapılacaklar listesi oluşturabileceğiniz, hastane çantası oluşturma listesi, yenidoğan için gerekli malzemeler, doğum tarihi geri sayma, kasılma zamanlayıcısı, tekme sayacı, doktor ziyaretlerinizi planlayabileceğiniz ve kontrole gittiğinizde sormanız gereken bilgileri veriyor. Anne adaylarını hamilelik sürecini sağlıklı geçirmeleri için tasarlanmış.

Okumalısınız: Doğum planı nedir, nasıl yapılır? 

Alle Hamile

Anne adaylarına kendilerine özel her hafta, alanında uzman ve tecrübeli doktorlar tarafından hazırlanmış hamilelik bilgilendirilmesi yapılıyor. Hamileliğin getirdiği fiziksel değişimleri haftalık fotoğraflarla gözlemleyebileceksiniz. Hamileliğinizin kaydını tutarak hamilelik günlüğünüzü oluşturabilirsiniz. Size özel takvim oluşturma, doktorunuza yönelik önemli soruları not edeceğiniz, ultrason görüntülerini kaydedebileceğiniz, bebek isim listesi ile size fikir veren, boy kilo takibi, kasılma sayacı, tekme sayacı gibi bebeğinizin gelişimini takip ederek birçok özellikten faydalanma şansınız olacak. Alle Hamileyi takip ederek güncel tüm gelişmelerden haberdar olabilirsiniz. 

Elika Hamilelik Takibi

Deneyimli doktorlar tarafından hazırlanan uygulamada hamilelik serüveni boyunca merak ettiğiniz her şeyi buradan takip edebilirsiniz. Vücudunuzdaki değişimi, bebeğinizin gelişimini, hamilelikte beslenmeyle ilgili tüyoları, kilo takibinizi yaparak bilinçli bir hamilelik süreci geçirmenizi sağlar. Ayrıca hamilelikte diş sağlığı hakkında bilgi vererek, yoga ve nefes egzersizleri önerileri ile birçok konuda size yardımcı oluyor. Anı defteri oluşturarak hamilelik boyunca yaşadığınız güzel anlarınızı not edebilirsiniz. Planlayıcı sayesinde kolayca her şeyi organize edebilirsiniz. 

Hamilelik+

Hamileliğinizin her haftasını takip edebileceğiniz uygulamada günlük hamilelik bilgileri, renkli ve ultrason görüntüleri, hamileliğinize özel kişisel günlük, kilo takibi, doktor ziyaretlerinizin kaydını, beslenmeye dair bilgiler, tekme sayacı, kasılma zamanlayıcısı, bebeğinize dair liste oluşturma, egzersiz uygulaması sayesinde sizin her aşamanızda yanınızda.

Op.Dr. Banu Çiftçi & Hamilelik

Hamilelik sürecinde kullanabileceğiniz harika bir uygulama. Bebeğinizin haftalık gelişimini takip edebilir, Op.Dr. Banu Çiftçi tarafından hazırlanan animasyonlu videoları izleyebilirsiniz. Haftanıza özel hatırlatma ve tavsiyelerle hamileliğinizi takip edebilirsiniz. Kilo takibi, randevu defteri oluşturma, doğum sonrası size rehberlik ederek hazırlanmış video ve makalelere ulaşabilirsiniz. Bebeğinize albüm hazırlayabilir, kendinize ait yapılacaklar listesi oluşturabilir, kasılmalarınızı kaybedilirsiniz. 

Prima Kulübü

Hamileliğinize ve bebeğinize dair hazırlanan içeriklere ulaşabileceğiniz, bebeğinizin beslenmesine dair, boy&kilo gelişimini, uyku düzenini takip edebileceğiniz, uzmanlar tarafından hamilelere/ebeveynlere ve bebeklere özel hazırlanan güncel içerikleri okuyabilirsiniz. Bebek gelişimi hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Ayrıca bebek bezi indirim fırsatlarından haber olabileceğiniz ebeveynlere özel fırsatlar sunan bir uygulamadır.

Okumalısınız: Bebeklerin sağlıklı büyüdüğünü nasıl anlayabiliriz? 

Happy Mom(Mutlu Anne)

Hamileliğinizi ve bebeğinizin gelişimini takip edebileceğiniz güzel bir uygulama. Anne ve bebek için hazırlanmış günlük bilgiler, diğer annelerle bilgi paylaşımı yapabileceğiniz, uzman görüşü alabileceğiniz, bebek isim listesi ile size fikir veren, bebeğinizin tekmelerini kayıt edebileceğiniz, kilo takibinizi yapabileceğiniz, doğum çantanızda olması gereken malzemeler listesi, duygularınızı/anılarınızı yazabileceğiniz not bölümü, bebeğinizin fotoğraflarını düzenleyebileceğiniz gibi birçok konuda size farklı seçenekler sunan sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi sağlıyor.

Pregnancy Tracker Baby Center

Hamileliğinizi takip eden, bebeğinizin ay ay gelişimini gösteren uygulamadır. Hamilelikle ilgili size tüyolar vererek ebeveynlik yolculuğunda size rehberlik eder. Hamilelik planlaması yapma, doğurganlık ve yumurtlama takibi yapabileceğiniz, günlük hamilelik haberleri alabileceğiniz, vücudunuzun zamanla nasıl değişerek geliştiğini gösteren, beslenme fikirleri, egzersiz önerileri, hatırlatıcılar, kilo takibi, fotoğraf günlüğü, bebek doğum tarihi hesaplama, bebek isimleri bulucu, tekme sayacı, kasılma zamanlayıcısı, diğer anne adaylarıyla bağlantı kurma, anne ve bebek aktivite önerileri, emzirme ipuçları, bebeğiniz için ninni müziği gibi birçok özellikle size rehberlik edecek.

Babybump Pregnancy 

Hamilelik sürecinde vücudunuzun yaşadığı değişliklerden haberdar olmanızı, hafta hafta sizi neler bekliyor, haftalık resimlerle bebeğiniz hakkında bilgi veren, doktor ziyaretlerinizi kaydedebileceğiniz, yapılacaklar listesi için not alabileceğiniz, önemli randevularınızı ve bilgilerinizi girebileceğiniz bu uygulama sayesinde daha rahat organize olabileceksiniz. Fotoğraf kaydetme özelliği ile karnınızın büyüdüğünü gözlemleyebileceksiniz. Makale ve haber bölümünde hamilelik ve bebekler hakkında bilgi sahibi olarak güncel gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Pregnancy&Baby Tracker WTE

Ebeveynliğe hazırlanmanıza yardımcı olacak. Hamilelik sürecinde değişen bedeninizle birlikte, bebeğinizin gelişimi hakkında size bilgiler vererek yardımcı videolarla süreci takip edebileceksiniz. Fotoğraf günlüğü, güncel sağlık haberleri, hamilelik videoları, bebeğiniz için kayıt tutma, hamileliğiniz sırasında yapılacak önemli test ve taramaları öğrenme, uyku programları beslenme önerileri, bebek alışverişine dair birçok konu hakkında bilgi bulabilirsiniz. 

The Wonder Weeks(Harika Haftalar)

Bebeğinizin zihinsel gelişimini takip edebileceğiniz, sıçrama dönemlerini, huysuzluk hallerini, büyüme atakları geçireceği haftalar hakkında bilgi veriyor. Sıçramalar başladığında bebekler kendi içlerinde korku ve kaygıya düşüyor. Bu nedenle daha fazla huysuz, mutsuz olabiliyor. Bebeğinizi nasıl anlayabileceğinizi, nasıl davranmanız gerektiğine dair tüyolar gösteren bebeğinizin davranışlarıyla uyumlu giden bu uygulamayı çok seveceksiniz.

Happy Kids (Bebek Gelişimi)

Çocukların kişilik gelişimleri okul öncesinde tamamlanıyor. 0-4 yaş aralığı çocuğun beyin gelişimini anlayabilmeniz için hazırlanmış, beslenmesi, boy/kilo ağırlığı gibi birçok konuda bilgi sahibi olabileceğiniz ebeveynlere rehber olabilecek bir uygulama.

Bebek Sleeper (Bebek Uyutucu)

Uyku problemi yaşayan bebekler için anne karnındaki sese en yakın sesleri bir araya getirerek bebeğinizin uyumasına ve uykuda kalmasına yardımcı olan bu uygulama size çok fayda sağlayacak.

Breastfeeding (Emzirme Bebek Günlüğü)

Emzirme günlüğü tutma, nasıl süt sağılır, biberon verme, katı gıda tüketimi, alt değiştirme, uyku düzeni, bebeğinizin kilosunu ve boyunu takip edip kayıt tutabileceğiniz yeni anneler için kolaylık sağlayacak uygulama.

Kinedu Baby Development Plan

0-4 yaş arası bebeğinizle yapılacak eğlenceli gelişimsel aktiviteler sunan bir uygulamadır. Sağlıkla ilgili makaleler, ebeveynliğe dair bilgiler, aktivite planlama, çocuğunuzun ayına uygun farklı becerileri geliştirmeye yönelik binden fazla aktivite videolarıyla beyin gelişimine destek olarak size rehberlik edecek.

Teknoloji sayesinde bu uygulamalarla anne ve anne adaylarına, hamileliğine ve bebek bakımına yardımcı olacak. Mutlu bir hamileliğin keyfini çıkarın.  

 

Önceki İçerikC vitamini ne işe yarar, hangi besinlerde bulunur?
Sonraki İçerikPolikistik over sendromu nedir, neden olur?
1983 yılında İzmir’de doğdu. Yaşar Üniversitesi Pazarlama mezunu, uzun yıllardır kurumsal firmaların satış ve pazarlama departmanlarında yönetici olarak çalıştı. Kurumsal hayatı sırasında yolunun kesiştiği koçluğun hayatta en önemli tutkusu olan insan hayatına dokunabilmesi için güzel bir fırsat olduğunu anladıktan sonra gelişimini bu yöne doğru çevirdi. 18 yıllık kurumsal hayat tecrübesiyle ICF onaylı koçluk eğitimini ve sürdürebilir marka stratejisi eğitimini tamamladı. Reiki 1. seviye uygulayıcısı aynı zamanda Yoga Alliance onaylı 200 saatlik yoga eğitimi alarak, sertifikalı eğitmen oldu. Daha sonra uzmanlaşarak Yoga Alliance onaylı 40 saatlik hamile yogası eğitmenliği sertifika programını tamamladı. Yoga yolculuğuna profesyonel olarak Hatha yoga ve hamile yogası (doğuma hazırlık egzersizleri) özel ders ve grup dersleri vererek devam etmektedir.

Bir Cevap Yazın