Düşüncelerim ve hayallerim

0
714
Defne Su Tunalıoğlu
Defne Su Tunalıoğlu

Geleceğimiz olan çocukların ve gençlerin gelecekten beklentilerini neler hiç merak ettiniz mi? Rahatsız oldukları durumlar, eğitimleri, beklentileri ve mevcut şartların verdiği sorumlulukla sınav stresleri… Pandemi, deprem, sel, heyelan ve şimdi de yangın… Sanki bilim kurgu filminin en aksiyonlu bölümü gibi… Her şey bir yana çocuklarımız ve gençlerimiz için neler yapmalıyız. Yaşanılan doğal afetler, salgınlar ve uzaktan eğitim sürecinde onların sesini nasıl duyurabiliriz. İhtiyaçlarına, beklentilerine, hayallerine göz yumamayız. İnsanlar hayal kurdukça, umut ettikçe yaşar. Hep beraber çocukların, gençlerin sesi olalım. Şimdi onların sesine kulak verelim. Defne Su Tunalıoğlu’da Anne Bebek Kulübü okuyucuları için düşüncülerini ve hayallerini yazdı.

Merhaba ben Defne Su Tunalıoğlu, 11 yaşındayım ve 5. sınıfa geçtim.

Gelecekten beklentilerim;

  • COVİD 19 salgının bitmesi, ekonomimizin düzelmesi ve eğitim sistemlerinin daha iyi olması. Canlılara şiddet uygulanmamasını, savaşların olmamasını, doğayı ve çevrenin kirletilmemesini, Atatürk’ün kurduğu devletin devam etmesini istiyorum.
  • Pandemi dönemindeki eğitimimi yetersiz buldum ve çok şey öğrenemedim. Evde canlı derslerde dikkatim dağılıyordu , pek memnun kalmadım çok yeterli de değildi. Bence eylül 2021 de okullar açılacak ve eğitim sistemi eskisi gibi olacak. Okul hayatını seviyorum ama bazı zamanlar çok yoruluyorum. Keşke sınavlar beni strese sokmasa. Stressiz geçen bir okul hayatı çok güzel olur.
Gelecekten beklentilerim ve hayallerim
Gelecekten beklentilerim ve hayallerim
  • COVİD 19, benim jimnastiği bırakmama neden oldu. Maskesiz dolaşmama engel oldu, birkaç aylığına piyano eğitimime engel oldu ve sosyal aktivitelerime yapmama, arkadaşlarımla oynamama engel oldu.
Gelecekten beklentilerim, hayallerim
Gelecekten beklentilerim, hayallerim
  • Şu anki çocuk parkları yeterli ama her çocuğun evine yakın park var mı bilmiyorum. Parkları biraz daha fazla büyütürlerse iyi olur .Çocuklar için aktivite yerleri az,  bisiklet yollarına yayanın geçmemesi lazım ve bisiklet yollarının  çoğaltılması lazım. Çocuklar için evlere yakın sinema, tiyatro, müzik eğitimleri olsun isterim. Hepsi de çok ucuz olsun veya ücretsiz olsun isterim.
  • Hastalıklar, yangınlar, depremler çocukları üzüyor, sosyalleşmesini, keşfetmesini engelliyor. Ülkemizin ormanlarını yakmamalıyız. Kaç tane şehrimizin ormanları yanıyor ve bir sürü canlılar ölüyor. Ekonomimiz azalıyor ve kimse bunun farkında değil gibi davranıyor. Bu konu hakkında daha bilinçli olmalıyız. Haberlerde yangınları söndürmek için uçaklarımızın olmadığını söylüyorlar. Atatürk 1926’da ilk uçağımızı yapan fabrikayı kurdu. Şimdi yangını söndürmek için uçak bulamıyoruz. Ben bunun nedenini anlayamıyorum.

Dünyanın, insanların, Türkiye’nin, doğanın, eğitimin, toplumun aydın olmasını istiyorum.

 

 

Bir Cevap Yazın