Diş çıkarma dönemi damak kaşıma yağı yapımı

0
770
Bebeklerde diş damak kaşıma yağı nasıl yapılır?
Bebeklerde diş damak kaşıma yağı nasıl yapılır?

Diş çıkarma bebeklerin en zorlu geçen dönemleri ne diye sorsalar ilk başlarda diş çıkarma dönemleri diye söylenir. Dişleri çıkmadan önceki damaklardaki kaşıntı ve huzursuzluk iştahlarını bile kesebiliyor. Buldukları şeyleri ağızlarına götürüp damaklarını kaşımaya çalışıyorlar. Damaklarının kaşındığı dönemde rahatlatıcı jeller olsa da doğal birşeyler yapmak isteyen anneler için Anne Bebek Kulübü yazarı Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar karanfil ile damak rahatlatıcı yağı sizler için yazdı.

Bebeklerde diş çıkarma dönemi damak nasıl rahatlatılır?

Her bebeğin diş/damak kaşıma zamanı farklılık göstererek başlar. Kaşınma ve ağız suyu akma evresiyle birlikte bebeği rahatlatacak çözümler ararız. Ve annelikle birlikte mümkün mertebe her şeyin doğalını almaya/yapmaya çalışırız.

Bende bu evrede karanfil yağını fark ettim.
İlk bebeğimde kullanıp faydasını gördüğüm için ikinci bebeğimde de kullanmak için kolları sıvadım.
Sizlerde bu çok kolay yöntem ile bebeğinize doğal bir çözüm yaratabilirsiniz.
Karanfil, diş ağrılarına ve diş eti hastalıklarına iyi gelir. Karanfil yağı içerisinde ojenol madde bulundurmaktadır. Ojenol madde doğal anestezik ve antibakteriyeldir. Karanfil yağı ağız ve diş eti iltihabını azaltmaya yardımcı olur.
Diş çıkarma dönemi karanfil yağı yapımı
Diş çıkarma dönemi karanfil yağı yapımı

Diş\damak için karanfil yağı yapımı;

Malzemeler:

  1. 20 adet karanfil
  2. 2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  3. 1 minik kavanoz
Yapılışı:
  1. 20 adet karanfil havanda un ufak hale gelene kadar ezilir.
  2. Minik kavanoza alınır.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı konulur.
  4. Karıştırılır.
  5. 1 gün karanlık yerde bekletilip, süzülür.
  6. Kavanoz buzdolabında bir kaç gün jelleşme sağlanana kadar bekletilir.
Kullanımı:
  • Kaşınma atakları olduğu vakitlerde ister dezenfekte ettiğiniz parmağınızla diş etlerine masaj yaparak, ister kaşıma fırçaları ile masaj yapabilirsiniz.
  • Günde 3 seferden fazla yapmayınız.
Diş damak rahatlatma yağı kullanımı
Diş damak rahatlatma yağı kullanımı
Bu tarifi sadece bebekler için değil yetişkinler içinde kullanabilirsiniz.
Şifa olması dileğiyle. 

 

Bebeklerde diş çıkarma dönemi ile ilgili annelerden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikOkul Çağı Döneminde Beslenme Nasıl Olmalı?
Sonraki İçerikQuercetin nedir? Faydaları nelerdir?
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın