Çırağan Palace Kempinski: Bir doğum günü hediyesi hikayesi

0
1712

En sevdiğiniz yerleri, alışkanlıklarınızı, mutlu olduğunuz keyif aldığınız şeyleri en iyi en yakınlarınız bilir ve bu yakınlıkta biri ya da birileri varsa hayatınızda bu en büyük şansınızdır.  İlgi’nin hayatıma gireceği haberini aldığım andan itibaren bu yakınlığın sonsuza dek süreceğini ve başka hiçbir duyguyla mukayese edilemeyeceğini biliyordum. Yıllar içerisinde sonsuz sevgi temelli bu yakınlık bizi çok iyi bir ekip yaptı, mesela çok iyi tabu oynarız biz, neredeyse kelimelere bile ihtiyacımız olmaz, “Birbirini ne kadar tanıyorsun?” testlerini, yarışmalarını sıfır hata ile bitiririz ve tabi ki birlikte çok eğleniriz. Ayrıca özel günleri asla unutmayız ve kutlama fırsatı bulduğumuz bütün günleri kutlarız. Bu sebeple, benim doğum günümde İlgi’nin bana, çok sevdiğim bir yerde birlikte vakit geçirmeyi hediye etmesiyle, biz  Çırağan Palace Kempinski Gazebo Lounge’da akşamüstü çay saati etkinliği yapma fırsatı bulduk.

anne kiz cay saati

Anne kız çay saati keyfi

Siz de bizim gibi masallara inanan, bütün prenses hikayelerini  bilen, saraylara bayılanlardansanız Çırağan Palace  Kempinski’den fazlasıyla etkileneceğinizi söyleyebilirim. Girişte sizi karşılayan rengarenk  çiçekler eşliğinde Gazebo Lounge’a doğru ilerlerken karşılaşacağınız Boğaz manzarası eminim başınızı döndürecek. Boğaz manzarası o kadar etkileyici ki içerideki pasta ve çikolata şenliğini daha sonra fark ediyorsunuz. Çırağan Sarayı’ndaki Gazebo Lounge’da çay saati 15.00- 17.00 arası.  Çay saatinde size, Ronnefeldt marka çaylar eşliğinde üç katlı son derece şık servis standlarında ve tabakta tamamı Çırağan Sarayı usta aşçılarının yapımı olan çörekler, sandviçler, ev yapımı pastalar, İngiliz scone’ları,  mini kanepe ve tatlılar ikram ediliyor. Ayrıca isterseniz köpüklü şarap ikramı da var. Keyifli ve huzur dolu bir akşamüstü,  Çırağan Sarayı’nın bahçesinde gezerken,  bu muhteşem sarayın öyküsünü tarih boyunca yaşadıklarını konuştuk  İlgi’yle…

anne kiz cay saati 2

Çırağan Sarayı’nın tarihi…

Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemine tanıklık etse de hikayesi 17. Yüzyıla kadar uzana Çırağan Sarayı , batı mimarisinden ilham alınarak yapılmış, mermer sütunları, süslemeleri, mağrur ve dikkat çekici duruşuyla, Boğaz’dan her geçeni her dönem etkilemiş bir yapı. Saray, bugünkü mimarisine ulaşana kadar birçok kez yıkılmış ve tekrar inşa edilmiş, son hali olan günümüzdeki Çırağan Sarayı mimarisine Cumhuriyet Dönemi‘nde gelmiş. Osmanlılar tarafından kraliyet ikametgahı olarak da kullanılan saray, adını Farsçada “kandil” anlamına gelen “çerağan”dan almış. Sultan Abdülaziz bir süre burada yaşamış ve burada vefat etmiş, Sultan V. Murat bir süre burada nezarette kalmıştır. 1910 yılında çıkan yangında, iki saat içinde bu görkemli saray, zengin ve kıymetli eşyaları ile birlikte yanmış  ve kullanılamaz  hale gelmiş,  büyük zarar gören saray 1990 yılında restore edilerek büyük çaplı bir onarımla, adeta küllerinden yeniden doğmuştur. Günümüzde Osmanlı padişahlarının ilk göz ağrısı olan Çırağan Sarayı hüzünlü hikâyelerini geride bırakarak ihtişamlı ve lüks yapısıyla misafirlerini ağırlamaya devam etmekte.

anne kiz cay saati 3

anne kiz cay saati 7

İlgi ve ben biriktirdiğimiz güzel anlara yenilerini ekledik Çırağan Sarayı’nda. Bana (-yine) aldığım en güzel doğum günü hediyelerinden birini armağan eden Prenses İlgi’me sahip olduğum için binlerce şükrederek ayrıldım Çırağan Saray’ından.

anne kiz cay saati 4

Sevdiklerinize güzel anlar hediye edin, emin olun en kalıcı hediye bu anlar…

Sevgiyleanne kiz cay saati 5

anne kiz cay saati 6

Önceki İçerikİcradan satılık çocuklar!
Sonraki İçerikÇalışan anne adayları nasıl beslenmeli?
Devrim Karakaya
Ailesinin tek kızı. Efe’nin, İlgi’nin ve Fındık’ın annesi. Doğan’ın eşi. AirCom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı. Ülkesini seven vatandaş. Greenpeace, Unicef,LÖSEV destekçişi. Okur, yazar, çizer İstanbul doğumlu, Egeli bir kadın… Öğretmen bir ailenin çocuğu olarak eğitim hayatıma İstanbul’da başladım. İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği ve Salzburg Üniversitesi Germanistik Bölümünde okudum. Avusturya’da AVOS, Verein Viele, Verein Kristall, Stadtbücherei der Stadtgemeinde Hallein ve Volkshochschule Salzburg bünyesinde kadın ve çocuklara yönelik devlet destekli projeler gerçekleştirdim. Teknoloji sektörüne Escort Computer ile birlikte girdim ve Toshiba ile bu alanda kariyerime devam ettim, kurumsal satış yöneticiliği görevlerinde bulundum. Halen AirCom Teknoloji ailesinin bir üyesiyim.

Bir Cevap Yazın