Bu masallar çocuklar ve çocukluğuna tutunanlar için!

0
2348

Evvel zamana gidelim

Kalbur samanı geçelim

Yolumuz uzun ama

Kuş olup da göçelim.

Hem yetişkin hem de çocuk okurların kalbinde taht kuran yazar Şermin Yaşar’ın yeni kitabı Kuş Masalları Doğan Egmont Yayıncılık tarafından yayımlanıyor ve ilk kez 37. İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşuyor.

Samimi, akıcı ve mizah dolu anlatımıyla özellikle annelerin ve çocukların beğenisini kazanan Şermin Yaşar bu kitabında da modern ve gündelik hayatın kimi zaman görünmez kıldığı güzellikleri, iyilikleri ve imkânları incelikle vurguluyor ve bu defa bunu şiir diliyle yazdığı masallar üzerinden gerçekleştiriyor. Birbiriyle devamlılık içinde olan yedi şiirden oluşan bu kitapta ana kahramanların kuşlar olduğu masallar anlatıyor. Masallar boyunca okur, adları Sus, Bil, Gör, Yok, Bul, Düş ve Giz olan yedi dağda dolaşıp çeşitli türlerde kuşların yaşadıklarına şahit oluyor, onların öykülerini dinliyor ve hayattan dersler çıkarıyor. Yazar, insanlığı var eden erdemleri, kahramanları kuşlar olan masallar çerçevesinde mercek altına almayı hedefleyerek nefret, kibir ve bencilliğin karşısına iyiliği, vicdanı ve adaleti çıkarıyor. Okur, masallar evreninde somuttan soyuta doğru bir yolculuğa çıkarken ona ressam ve illüstratör Soner Hızarcı’nın rengarenk özgün desenleri eşlik ediyor. Masallardan alıntılar ve özel desenlerle tasarlanmış renkli ayraçlar kitabın masalsı estetiğini tamamlıyor.

Erdemler, doğa sevgisi ve barış temalarını temel alan Kuş Masalları uyaklı anlatımı ve akıcı kurgusuyla 8 yaş üstü tüm okurlara keyifli bir okuma vadediyor.

YAZAR  HAKKINDA

ŞERMİN YAŞAR

1982 yılında Berlin’de doğdu. Hep yazar olmayı hayal etti ve hayallerinin peşine

düşüp Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. Yüksek lisansını Yeni Türk Edebiyatı alanında yaptı. Uzun yıllar reklam ve medya sektöründe metin yazarlığı, reklam yazarlığı, kreatif direktörlük ve yaratıcı grup başkanlığı yapan Şermin Yaşar, reklamcılık mesleğine devam ederken bir yandan da çocuklar için yaratıcı ve gelişimlerini destekleyici oyun önerileri içeren kitaplar yazdı. Aynı zamanda ebeveynlere, yaratıcılık ve oyunun çocuk gelişimindeki önemi üzerine eğitimler verdi.

Çocuklarla oyunlar oynamayı, onlara masallar ve öyküler anlatmayı çok seven

yazar Çok Hayal Kuran Çocuk, Oyun Takvimi, Kötü Alışkanlıklara İyi Öneriler,

Dedemin Bakkalı, Dedemin Bakkalı Çırak, Tilki Masalları (Cesaret Sandığı, Uyuyor musun?, Garip Bir Kuyruk) ve Cingo adlı eserler verdi.

Şermin Yaşar üç çocuk annesidir. Hâlen en sevdiği işi yapmaya, yazı yazmaya devam etmektedir. Çeşitli edebiyat dergilerinde düzenli olarak öyküleri yayınlanmaktadır.

ÇİZER HAKKINDA

SONER HIZARCI

1962 yılında Ankara’da doğan Soner Hızarcı, çocukluğunda resmi bir oyun gibi görerek hayatı tanımaya başladı. Çok çeşitli stillerde çalışmalar yapan hizarcı, bu çalışmalarını daha okul yıllarında değerlendirmeye başladı. Gazi Üniversitesi resim bölümünde süren eğitimi boyunca, “çarşaf” mizah dergisi için karikatürler ve çeşitli yayınevileri için çocuk kitaplarına illüstrasyonlar yaptı. Mezuniyet sonrası, Türkiye’de bulunduğu yıllarda ayrıca, haftalık mizah dergisi “Gırgır”da karikatürist ve aylık çocuk dergisi “Başak Çocuk”da illüstratör olarak profesyonel çalışmalarına devam etti.

1993 yılından beri yaşamını İsviçre’de sürdüren Hızarcı, sergi, resim ve illüstrasyon çalışmalarına devam etmektedir.

 

 

Bir Cevap Yazın