Bebek ve çocukla tatil

0
879
anne ve kızı

Tatil denince aklımıza uzun bir yaz tatili geliyor ama tatilin uzunu kısası olmaz. Çocuklarla yapılan tatilin ise hayatımızda farklı bir yeri vardır.  Eğer küçük bir çocuğunuz varsa, tatili hem sizin rahat geçirebileceğiniz hem de çocuğunuzun keyif alacağı bir ortamda geçirmek kolaylık sağlayacaktır. Bu noktada, eğer tatilinizi bir otelde geçirmeyi planlıyorsanız,  bebek ve çocuk dostu otelleri tercih etmeniz ve çocuklara özel yemek, eğlence, oyun alanı ve yine çocukların güvenliğini ön plana koyan tatil mekanları, tatilinizi daha rahat geçirmeniz için bir fırsat olacaktır.  Aslında küçük bir çocuğunuz varsa özellikle yaz aylarında tüm otellerin kapısının size açık olmadığını da bir şekilde öğreniyorsunuz ve biraz hayal kırıklığı yaşıyorsunuz. Bunun nedeni ise diğer misafirlerin çocuk sesinden rahatsız olması. Bunu ilk öğrendiğim zaman çok üzülmüştüm çünkü bir yer ne kadar güzel ne kadar davetkar olsa da içinde çocukların olmadığı yer bence siyah beyaz bir resim karesi.

Bebekle tatile çıkmadan önce ihtiyaç listesi hazırlayın
Tatile çıkmadan önce mutlaka yanınıza almanız gereken şeylerin bir listesini yapın. Böylece aklınıza geldikçe listeye ekleme yapabilir ve eksikliklerinizi tamamlayabilirsiniz.  0-3 yaş arası bebek ve çocukla tatil iyi bir şekilde planlanmazsa o zaman ciddi bir kabus olabilir. Bu nedenle, çocuğunuzun alışkanlıklarını en iyi yine siz bildiğinizden, çocuğunuzun taleplerine yönelik bir plan hazırlamanız çok daha iyi olacaktır. Birkaç madde ile sıralayacak olursak;

–          Tatile çekirdek ailenin yanı sıra bebeğinizle ilgilenecek birileri ile giderseniz, siz de tatil yapmaya  fırsat bulabilirsiniz
–          Kısa mesafeleri tercih etmeniz ya da seyahati kısa hale getirecek ulaşım araçlarını tercih etmeniz hem siz hem de bebeğiniz için faydalı olacaktır.
–          Tatile uygun kıyafet ve yedeklerini seçmeyi unutmayın. Bunların yanı sıra mutlaka acil durumlar için gerekli ilaç ve ateş ölçeri de yanınızda bulundurun.
–          Pratik ve kullanılabilir eşyaları tercih edin; taşıması kolay puset ya da oyuncaklar, onların iyi zaman geçirmesi ve yorulduklarında uyumalarını sağlayacaktır.
–          Malum, çocuklar aç kalmaya ve uykusuzluğa dayanamazlar. O yüzden yanınızda sürekli sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmanızda fayda var ve tabi ki uyku saatini geçirmemeniz ve günlük planlarınızı çocuğun uyku saatine göre ayarlamanız önem arz etmektedir.
Çocukla tatile çıkmaktan korkmayın sadece doğru mekan ve doğru zamanı seçerek tatilden keyif almanız olduça mümkün.

Hayatınız hep tatil havasında ve keyifli geçsin.

Bir Cevap Yazın