Bebek sahibi olmak isteyen anneler için ideal estetik zamanı

0
604
burun estetiği süreci
burun estetiği süreci

Bebek sahibi olmak isteyenler ne zaman estetik operasyon yaptırmalı? Hamilelikte sağlıklı nefes almak neden önemli? Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof Dr Seyhan Alkan, bebek sahibi olmak isteyenlere ideal estetik zamanı konusunda önerilerde bulundu!..

Prof. Dr. Seyhan Alkan
Prof. Dr. Seyhan Alkan

Hamilelikte burun tıkanıklığı nedenleri 

Burundan kaliteli nefes alabilmek, tüm  bedensel fonksiyonlarımızı direkt olarak etkileyen önemli bir fizyolojik detaydır. Burun solunumu sayesinde vücudumuza giren atmosfer havası, ısıtılmak, nemlendirilmek, filtre edilmek gibi çok önemli işlemlere tabi tutulur. Bu sayede akciğere ulaşan havanın kalitesi yükselir, bulaşıcı ve alerjik hastalıklardan korunma direnci artar. Uyku esnasında burunun açık ve sağlıklı olması,  derin uyku döneminin,  dolayısıyla zihinsel ve bedensel dinlenmenin gerçekleşmesi için temeldir.

Burunda inatçı tıkanıklığın sık nedenleri; burun boşluğunu ikiye ayıran kıkırdak kemik kompleks bölmenin ( nasal septum) eğriliği ( septal deviasyon), burun içinde solunum havasının fizyolojik işlemlere tabi tutulmasında çok önemli görevleri olan doğal burun yapılarıdan burun etlerinin (konkalar) aşırı büyümesi, yüz kemiklerimizin içinde yer alan, burun fonksiyonları ile direk ilişkili sinüslerin, dolu ve şiş olmasıdır (sinüzit).

Hamilelikte daha rahat nefes alabilmek için burun estetiği 

Hamilelikte beklenen fizyolojik bir burun tıkanıklığı durumu mevcuttur. Bu durum gebelik hormanlarının burun kan akımına etkilerinden dolayı burun boşluklarının ve burun etlerinin şişmesine bağlıdır. Bu genel bilgiler düşünüldüğünde anatomik burun tıkanıklığı olan anne adaylarının, gebelikle birlikte inatçı ve tedavilere çok da yanıt vermeyen burun tıkanıklığı kaçınılmazdır. Bu sorun çok zor bir hamilelik dönemine, anne ve bebeğin sağlığını zorlayan etkilere neden olacaktır. Annenin burun tıkanıklığından dolayı kalitesiz gece uykuları nedeniyle bazı ilave hamilelik hastalıklarına, aşırı kilo alımına etkisi kaçınılmaz olacaktır.

Burunda belirgin tıkanıklık yapan sorunu olan anne adaylarının hamilelikten önce bu sorunlarını gerekli cerrahi yöntemlerle çözmesi ideal olandır. Bu cerrahi planlama sırasında burnunda görsel, estetik sorunu olan anne adayları rahatlıkla aynı seansta estetik burun operasyonlarını da yaptırabilirler. Bu müdahale için ideal zaman, gebelik başlangıç tarihiden yaklaşık 6 ay önce olmalıdır. Bu sayede gerek burnun dış çatısında estetik uygulamalar, gerekse içteki tıkanıklık sorunlarının cerrahi iyileşme zamanı tamamlanacaktır. Ayrıca genel anestezi uygulama süresi için önerilen 6 aylık süre tamamlanmış olacaktır.

 

Bir Cevap Yazın