Bebek nasıl bezlenir? Yenidoğan bebeklerin altı nasıl değiştirilir?

0
3588

Yenidoğan bebeklerin bezlerinin sık sık değiştirilmesi gereklidir. Özellikle beslenmeden ve uykudan sonra bezlerinin değiştirilmesi yararlı olacaktır. Bebeğin bezini sıklıkla değiştirmek pişik olmasını engelleyecektir. Bebeklerin poposu oldukça narin olduğundan kirlenmiş bezin uzun süre bebekte durması pişiğe kolaylıkla neden olabilir. Bebeğin bağırsak hareketlerinin hızlanması altının değiştirilmesi gerektiğini gösterir. Bebeğiniz geceleri uyurken size rahatsız olduğunu hissettirmediği sürece bezini değiştirmeniz gerekmeyecektir. Ayrıca bebekler uyandırıldıkları için rahatsız olabilirler ve tekrar uyumak istemeyebilirler. Hazır bezler ıslaklığı çok çabuk emerler ve bu nedenden dolayı ancak fazlasıyla ıslandığında bunu gösterirler. Bebeğinizle birlikte evinizden ayrıldığınızda yanınıza mutlaka bezlemede yardımcı olması gereken malzemeleri almanız gerekmektedir. Bu yazıda sizleri bebek bezi değiştirme konusunda fotoğraflarla uygulamalı bir şekilde anlatacağız.

Bebek bezi nasıl değiştirilir?
Evde bezi değiştirmeden önce yanınıza temiz bir bez, bebeğin poposunu silmek için sabunlu bir bez, pişik kremini ve de üzerindeki giysilerin pislenmiş olabileceğini düşünerek temiz kıyafetleri almanız gerekmektedir. Özellikle, bebeğiniz için losyon ya da pudra kullanmayın. Bunlar bebeğiniz için zararlı olabilir. Bunun yerine mısır nişastası kullanabilirsiniz, bu bebeğinizin altının kuru kalmasını sağlayacaktır.

Hijyene dikkat edin
Bezi değiştirmeden önce bunu yapacağınız bölüme temiz bir örtü serin ve mutlaka daha önceden ellerinizi yıkayın. Bebeklerin bir çoğu bez değiştirmekten hoşlanmaz bundan dolayı yanınızda onun oyalanmasını sağlayacak oyuncaklar bulundurun ya da yanınızda bulunan diğer insanlardan bu görevi üstlenmelerini isteyin.

Bebeğinizi yalnız bırakmayın
Bebeği bez değiştirme sırasında yalnız bırakmamaya özen gösterin. Bezin oldukça kirlendiğini gördüyseniz bebeğin altından bezi hemen almayın. İlk önce üst kısmını çözün, hazırladığınız silme beziyle bebeğin cinsel organını tamamıyla temizleyin. Özellikle erkek bebeklerde penisin her yerini iyice temizleyin. Temizleme işlemi sona erdikten sonra kirli bezi alın ve temiz bezi bebeğin altına yerleştirin. Hazır bezleri kullanmadan önce kullanma talimatını okumanız size yardımcı olacaktır. Ayrıca hazır bezlerin yapışkan bölümlerinin bebeğe temas etmesini engelleyin. Erkek bebeklerinin bezlerini değiştirirken penisin aşağı doğru olmasını sağlayın.

Kumaş bez kullanıyorsa bu önerilere dikkat edin
Kumaş bez kullanan anneler bezleri değiştirme işlemine başlamadan önce hazır hale getirmelidirler. Ayrıca kumaş bezin dokumasının iyi olduğu bölüm kız bebeklerde arkada, erkeklerde de önde bulunmalıdır. Bu şekilde daha koruyucu olacaktır. Kumaş bezde iğne kullanıyorsanız bunun gevşek olmamasına dikkat etmelisiniz ve böyle bir durum söz konusu olduğunda hemen bir yenisiyle değiştirmelisiniz.

Göbek kordonu henüz iyileşmemiş olan bebeklerin bezlerini değiştirirken buranın bezin içine gelmemesini sağlayın.

Bebek bezi için çöp kovası edinin
Bebeğinizin bezini değiştirdikten sonra bunları iyice kapatarak bir poşete koyun ve bu şekilde çöpe atın. Bebeğiniz büyüdüğünde dışkısında katı bölümleri olduğunda bunları tuvalete boşalttıktan sonra bezi çöpe atın. İşlem sona erdiğinde ellerinizi sabunla yıkayın.

Bir Cevap Yazın