Bebek için hazır mısınız?

0
739

Bebek için hazır mısınız? Malum, evlendikten sonra birkaç ay veya yıl içinde çiftlerin kendilerine sordukları meşhur sorudur. Sadece kendileri sormaz bu soruyu elbette; eş, dost, yakın çevre birbirleriyle anlaşmışlar gibi bebek odaklı konuşurlar. Bazıları çok açık olmamakla beraber bebek için hazır olup olmadığınızı gösteren işaretler var.

1- Dengeli ilişki
Evlilikle sağlamlaşan, başka bir aşamaya geçen ilişkiler kişileri “ebeveyn” kimliğine hazırlar. Daha olgun, daha sakin, daha kontrollü ve sorumluluk sahibi olan kişi, anne baba olmaya da hazırdır.

2- Finansal durumunuz
Tamam, para her şey demek değil. Evet, mutluluk parayla olmaz, satın da alınmaz. Ve de bebek için satın alınabilecek her şeyi almak zorunda değilsiniz. Ama zorunlu olarak hamilelik, doğum ve sonrasında bebek için ödemeniz gereken bir çok fatura olacağından kuşkunuz olmasın. Yani maddi durumunuzu akılcı bir şekilde gözden geçirmelisiniz.

3- Gece hayatına uzaktan bakmak
Hala her hafta sonunu barlarda, kulülerde geçirmekten mi hoşlanıyorsunuz? Bu, anne babalığa pek hazır olmadığınız anlamına gelebilir.

4- Kendiniz için yapmak istediklerinizi yaptınız mı?
Dalış yapmak, bungeejumping veya motorsiklet… Her ne istiyorsanız bebek sahibi olmadan önce halledin. Çünkü bebek sonrasında bu riskleri alamayabilirsiniz. İçinizde kalmasın.

5- Bebek fikri sizi heyecanlandırıyor mu?
İşte bu çok mühim. Çünkü düşüncesi bile içinizi ısıtıyorsa gerçekten istiyorsunuz anlamına gelebilir. Mağazalarda bebek eşyası reyonlarına vakit harcamaya başladıysanız veya hamile bir kadın görünce gözleriniz doluyorsa yapın siz de bir tane.

6- Kendi evinizse…
Bu gidip “satın alın” demek değil. Ama hala kardeşiniz veya ailenizle yaşıyorsanız, 1+1 veya stüdyo evde takılıyorsanız, bu ortam bebek için pek de uygun olmayabilir. En azından 2 yatak odalı bir ev olursa çocuğunuzun kendine ait bir alanı olabilir.

7- Duygusal denge
Bebek sahibi olmak çok stres yaratabilir. Duygularınızı nasıl kontrol edeceğinizi ve sakin kalabileceğinizi bilmelisiniz. Eğer hala küçük bir kavgada masaları devirip kapıyı çarpıp çıkıyorsanız, hazır değilsiniz demektir.

Gerçekten istiyor musunuz? O halde olacaktır…

Bir Cevap Yazın