Bebeğimin ilk çorbası

0
621
Bebeğimin ilk çorbası
Bebeğimin ilk çorbası

Bebeğiniz büyümeye başladığında ek gıda serüvenine sizlerde katılmış olursunuz. Bu süreç hem çok önemli hem heyecanlı bir süreçtir. Ayına ve yaşına uygun gıdalar ile tadım yapmalı ve sabırla bu yolda ilerlemelisiniz. Bebeğinizin dama tadı gelişirken sizi zaman zaman zorlasa da lezzetli yemeklere gönlünü alabilirsiniz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek bebeğimin ilk çorbası tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Bebeğimin ilk çorbası

Ek gıda dönemi biraz endişe ve biraz  heyecanlı bir şekilde başladık. 3 gün kuralına uyarak tadım işlemlerini gerçekleştirdik. Artık öğün yapma zamanımız geldi. Karışık gıdalarla başlamak yerine ilk etapta tek tek öğünler hazırlamayı tercih etmenizi öneririm.

Bebek her gıdanın tadını alamıyor ve büyüdüğünde yemiyor tezini savunuyorum. En azından birinin tadı baskın olsun ki ne yediğini anlasın minik gurmelerimiz.

Balkabağı benim favori gıdam olduğundan ilk çorba tarifini de balkabağından yapmak istedim. Tarifin altında  balkabağının faydalarını ekliyorum.
Yapımı da oldukça pratik.
Balkabağı çorbası
Balkabağı çorbası
Malzemeler 
  1. 1 avuç doğranmış balkabağı
  2. 1 çay kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı
  3. Üzerini geçecek kadar içme suyu
Hazırlanışı 
Balkabaklarını soyalım ve doğrayalım. Üzerini geçecek kadar içme suyu ve zeytinyağı ile kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Sonrasında blend edelim.
Şifa olsun.
Bebeğimin ilk çorbası
Bebeğimin ilk çorbası

Şimdi gelelim balkabağının faydalarına;

– Antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu mikroplardan koruyor. İltihapların iyileşmesine yardımcı oluyor.

– A vitamini ve beta-karoten açısından son derece zengin. Beta-karoten; Vücutta sindirildiğinde A vitaminine dönüşen bu madde, kalp hastalıklarını önlemenin yanında, kanser riskini de azaltmakta, havuç ve benzeri gıdalarda da bulunmaktadır.

– Liften zengin içeriği sayesinde bağırsakların rahat çalışmasını sağlıyor. Kabızlığı önlüyor.

– İçerdiği A vitamini ile hücre yapılanması, deri ve göz sağlığı için önemli.

  • Demir, potasyum, protein, sodyum, fosfor, kalsiyum ve magnezyumdan zengin. Çocuklarda sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunuyor. Demir içermesi nedeni ile de kansızlığı önlüyor.
Bol balkabaklı ek gıda günleri dilerim.
Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!
Önceki İçerikÇocuklarda kalp çarpıntısı nedenleri
Sonraki İçerikCovid 19 gölgesinde sonbahara hazırlık
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın