Bakımlı anne olmak

0
2947

Yeni doğum yapmış anneler için tam bir şehir efsanesi gibi geliyordur. Hem bakımlı anne olmak hem de yeni doğan bebek sahibi ikisi bir araya zor gelecek bir ikili ya da hayal değil emin olabilirsiniz. Normal ya da sezeryan hangi şekilde doğum yapsanız da sonuç aynıdır. Bebeğinizin ve sizin 40’nız çıkana kadar bebekle hayata alışma süreci yaşarsınız. Bu süreçte aile büyükleri yardımcı olur. Sonrasında ise siz eşiniz ve bebeğiniz baş başa kalacaksınız.

Bebeğinizin uyku düzeni oturmaya başlamadan kolik sancıları olabilir. Geceniz gündüze karışabilir. Bazen yemek yemeye fırsat bulamayabilirsiniz. Saçlarınız uzunsa yavaş yavaş dökülmeye başlar ve genelde ensede topuz şeklindedir. Makyaj yapmak ne kelime yüzünüzü yıkamayı bile unutabilirsiniz. Korkmayın bu süreç oldukça kısa sürecektir.

Ne zaman ki aynaya baktınız o zaman silkelenin ve kendinize gelin. Bakım anne olmak hiçte sandığınız kadar zor değil.

Bebeğinizin uyku düzeni oturmuyorsa siz ona ayak uydurun ve yavaş yavaş adım adım ilerleyin. Bebeğinizin uyku düzenini oluşturmak için çeşitli anne bebek kitaplarından yardım alın.

Sonrasında yapacağınız şeyler uzun uzun vakit almayacaktır. Bakımlı anne olmak için yapmanız gereken zamanı doğru kullanmak olacaktır.

1. Banyo yapmak
Bebeğinizi uyuttuğunuz ilk anda aklınıza ilk gelen banyo yapmak olmalıdır. Vücudunuz hem dinlenir hem de anne sütü salgılamanız artacaktır.

2. Diş fırçalamak
Dişlerinizi düzenli fırçalamalı gülüşünüzden ödün vermemelisiniz. Unutmayınız ki hamilelik ve emzirme döneminde dişleriniz daha özenli bakım isteyecektir.

3. Temiz saçlar
Saçlarınız her zaman temiz olmalı ve saçlarınızı zamanınızı almayacak saç düzleştirici ile şekillendirebilirsiniz. Emzirme döneminde saç dökülmeleri yaşayabilirsiniz. Bununla ilgili gerekli kan testlerini ihmal etmeyiniz.

4. Hafif makyaj yapmak
Bebeğiniz uyurken ya da uyanık olduğu anda da yapabileceğiniz hafif bir makyaj, yanaklarınıza hafif bir allık, kirpiklerinize rimel ve dudağınıza süreceğiniz mat bir ruj sizi daha canlı ve bakımlı gösterecektir. Burada dikkat edeceğiniz husus emziriyorsanız seçtiğiniz makyaj ürünleri doğal içerikli olmalıdır.

5. Rahat ve şık kıyafetler giymek
Her gün giydiğini eşofman altlarından, rahat ve bol tişörtlerden vazgeçmelisiniz. Çoğu zaman bebeğinizin kusmuk lekesi ya da üzerinize süt akmış olan tişörtleri yer bezi yapabilirsiniz. Kusma problemleri için omuzunuza mendil koyabilir, süt akmasını engellemek için göğüs pedi kullanabilirsiniz. Giyeceğiniz kıyafetlere gelince tayt, rahat kalıp badi, elbise, etek giyebilir günlük şıklık elde edebilirsiniz.

Sıralamış olduğumuz maddeler aslında sizlerin de bildiği fakat zaman bulamamaktan yakındığınız hususlardır. Yemek yapmaya zaman bulamıyorum bunları nasıl yapayım dediğinizi duyar gibiyim. Oysa sandığınız kadar zor sadece zamanı tasarruflu kullanmak gerekiyor.

Planlı bir anne olmak hayatınızı kolaylaştırır
Örneğin; önceden yemek listesi ve alışveriş listesi hazırlamalısınız. Buzdolabının derin dondurucu kısmına köfte, sarma gibi yemekler koyabilirsiniz. Artık daha pratik tarifler yapmalısınız. Temizlik işlerinizi planlanmalı ve rutinden şaşmamalısınız. Kendi düzeninizi kurduğunuzda her şey daha kolay olacaktır.

Unutmayın, annelik en kutsal vazifedir fakat eşiniz sizden ilgi, sevgi bekleyecektir ve sizi ilk gördüğü gibi bakımlı görmek isteyecektir. Bir yere kadar idare edilebilir ama sonrasında göze batar hale gelir. Dolayısıyla hem bakımlı hem düzenli hem de sevgi dolu bir anne olmak mümkün ve işe kendinize inanmakla başlayın. Ben yapacağınıza inanıyorum. Zaman zaman silkelenme zamanı, koşun banyoya ve güzelliğinizin farkın varın.

Bir Cevap Yazın