Bacak bakımı nasıl yapılır?

0
689
Bacak bakım önerileri
Bacak bakım önerileri

Yaz gelince herkesi saran selülit korkusu için bakım önerileri nelerdir? Bacak bakımı nasıl yapılmalıdır? Doğal reçetelerle bacak bakımı yapmak mümkün müdür? Cilt bakımları arasında en başlarda yer alan bacak bakımı ile ilgili merak edilenleri Anne Bebek Kulübü Yazarı ve Cilt Bakım Uzmanı Yasemin Miras‘tan evinizde yapabileceğiniz bakım önerileri!..

Pilajın en güzeli siz olun.

Selülitlere elveda diyebilirsiniz.

Kuru fırçalama nasıl yapılır?

Kuru fırçalama uyluktaki selülitlerden kurtulmanın en basit yollarından biridir. Bu yöntem ile (kuru fırçalama) işlemi kan dolaşımını, lenfatik drenajı arttırır ve derinin üst tarafındaki selüliti yok eder. Bu işlem için doğal liflerden yapılmış bir fırça kullananın. Başlamadan önce, cildinizin ve fırçanızın olduğundan emin olun.

Selülitli bölgeyi yavaşça fırçalayın. Fırçalama işlemini sağdan sola olacak şekilde yapın.
Bu işleme 5 dakika devam edin. Son olarak, duş alarak deri üzerindeki ölü cilt hücrelerinden kurtulabilirsiniz.

Bir kaç ay ya da cilt dokusu düzelene kadar duş almadan önce bu yöntemi uygulayın.

Selülitsiz bacaklar için bakım önerileri
Selülitsiz bacaklar için bakım önerileri

Ardıç yağının cilde faydası nedir, nasıl kullanılır?

Ardıç yağı detoksifiye özellikleri vardır. Sıvı birikimini azaltarak selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur.

Kaba yarım bardak zeytin yağı dökün ve içine 10-15 damla ardıç yağı damlatın.
İyice karıştırdıktan sonra bu yağla selülitli bölgeye masaj yapın.
Cildiniz sıkılaşıncaya kadar günde iki defa tekrar edin.

Yosunun cilde faydası nedir, nasıl kullanılır?

Yosun doğal peeling ajanıdır. Yosun kan dolaşımını uyarır, cilt sağlığını arttırır ve vücuttaki zararlı toksinleri temizler.

Sağlıkla ilgili ürünler satan mağazalardan “yosun” tedarik edebilirsiniz. Üç yemek kaşığı yosuna dörtte bir fincan deniz tuzu ve biraz sızma zeytin yağı katın. Duşa girmeden önce 10 dakika boyunca bu karışımla selülitli bölgeye masaj yapın. Karışımın kalanını kavanozda saklayabilirsiniz. Bu yöntemi birkaç hafta boyunca haftada bir defa deneyebilirsiniz.

Selülitlerden kurtulmak için deniz yosunu banyosunu deneyebilirsiniz. Ilık su ile doldurulmuş bir küvete dört yaprak deniz yosunu ekleyin. 20 dakika boyunca suyun içinde dinlenin. Etkili sonuçlar için haftada iki defa tekrar edin.

Yeşil kil cilde nasıl etki eder ve kullanımı nasıldır?

Yeşil kil, kan ve lenf dolaşımını teşvik eder, deriyi ölü cilt hücrelerinden arındırır, bağ dokularını güçlendirir ve yağ yakımını hızlandırır.

Yarımşar fincan yeşil kili ve yosunu karıştırın. İçerisine bir bardak sıcak su, yarım bardak limon suyu ve 3 yemek kaşığı bal katın. Malzemeleri iyice karıştırın. Karışımı dairesel hareketlerle selülitli bölgeye sürün ve üzerini streçle sarın. 30 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulanın. İstediğiniz sonucu elde edene kadar, haftada bir kez tekrar edin.

Okumalısınız: Işıl ışıl bir cilt için sağlıklı beslenmenin önemi

Bacak bakımı ve diğer cilt bakımları ile ilgili doğal reçeteleri merak mı ediyorsunuz? Dilerseniz forum sayfamızda tecrübeli annelerimizden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikÇocuklarda kaygı bozuklukları
Sonraki İçerikÇocuklarda yaz hastalıkları nelerdir?
Cilt bakımı denince akla gelen ilk isimlerden olan Yasemin Miras; diğer makyaj ve bakım uygulamalarında uzman olan ekip arkadaşlarıyla 2002 senesinde kurduğu merkezde sizlere hizmet vermektedir. Daha önce Şişli Lazer Medikal adıyla anılan merkezimiz şimdi sizlere Yasemin Miras Beauty Salon olarak hizmet vermektedir. Şişli’nin en işlek lokasyonlarından olan Halaskargazi Caddesi’nde hizmet veren merkezimizde cilt bakımı, makyaj ve epilasyon gibi uygulamaları gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz.

Bir Cevap Yazın