Baby magnolia cennet hurmalı

0
1232
Ek gıda döneminde cennet hurmalı baby magnolia tarifi
Ek gıda döneminde cennet hurmalı baby magnolia tarifi

Sağlıklı bebekler büyütmek için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Sağlıklı beslenmenin temelleri de ek gıda döneminde atılıyor. Bebeğiniz ek gıdaya başladıysa ve her yeni gıda da 3 gün kuralını uyguluyorsanız sağlıklı bir ek gıda dönemi geçiriyorsunuz demektir. Mevsimin meyve ve sebze tadımlarını yaparken cennet hurmasını da denemenizi tavsiye ederiz. Gıda Teknikeri Pelin Kahraman Avşar, sağlıklı bebekler için sağlıklı beslenmeye gönül vererek cennet hurmalı baby magnolia tarifini Anne Bebek Kulübü için yazdı.

Cennet hurmasının faydaları
Cennet hurmasının faydaları

Cennet hurmasının faydaları nelerdir

Trabzon hurması olarak da bilinen cennet hurmasının tam da mevsimi iken 8 aylık olmuş bebeklerimizin öğünlerine birlikte lezzet katmanın vakti gelmiş demektir. Vitamin bakımından da oldukça zengin bir meyve olan cennet hurması tam bir C vitamini kaynağı. Bunun yanı sıra içerisinde protein, A vitamini, betakaroten, B1-B2-B6, kalsiyum fosfat, demir, potasyum ve folik asit barındırır.

Cennet hurması alerjik bir besin olmaması ile birlikte bebeklere verilmesi gereken en ideal zaman 8 aydır. Cennet hurması ek gıda dönemi ile başlayan kabızlık sorununa da iyi gelecektir. Üstelik bebekler bu meyvenin tadına bayılacaklar.

Okumalısınız: Bebeklerde kabızlık için ne yapılmalı?

Bebeklerimiz için hazırlayıp denediğim magnolia tarifini sunmak isterim.

Bulut bebek bu magnolia ya bayıldı sizlere de severek tavsiye ediyorum.

Okumalısınız: Çilekli baby magnolia nasıl yapılır?

Ek gıda dönemine özel tatlı
Ek gıda dönemine özel tatlı

Baby Magnolia Cennet Hurmalı

Malzemeler:

  • 1 adet cennet hurması
  • 1 çorba kaşığı Dirim baby bebek irmiği
  • 1 çay bardağı içme suyu
  • 1 çorba kaşığı ev yapımı bebe bisküvisi

Hazırlanışı:

  • Cennet hurmasını kabuğundan ayırıp Electrolux ezici aparat ile püre haline getiriyoruz.
  • 1 çorba kaşığı Dirim baby bebek irmiği ile 1 çay bardağı içme suyunu pişiriyoruz.
  • Kabımıza bir kat pişmiş irmik, bir kat ezilmiş hurma ve bir katta ev yapımı bebe bisküvisi koyalım.
  • Ilıyınca servis edelim.

Ev yapımı bebe bisküvisi tarifi için Annebebekkulubu.com yada peline_dair instagram sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yeni anneler burada buluşuyor! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!

Önceki İçerikUzun süren öksürük astım habercisi mi
Sonraki İçerikKaş kirpik dökülmeniz mi var
Pelin Kahraman Avşar
Uludağ Üniversitesi Gıda teknolojisi mezunuyum. Evli ve 2 çocuk annesiyim.. Bursa’da ikamet ediyorum. Tam bir Bursa sevdalısıyım. Bir cathering şirketinde proje müdürü olarak görev yapıyorum. Türkiye’de işini severek yapan %17 insandan bir tanesi olarak kendimi çok şanslı hissediyorum. Mutfağı seviyorum. İnsanları yemek yerken seyretmek büyük bir mutluluk benim için. Amatör olarak fotoğraf çekiyorum. En sevdiğim kısmı ise yapılan özel yemekleri ölümsüzleştirmek. Alternatif tıp ile ilgiliyiz ailecek. Ekolojik yaşam, kimyasalsız yaşam hayat hedefim. Artık her şeyin katkılı olduğu bu dünyada katkılardan bir nebze olsun uzak kalabilmek adına yazılan hayat tecrübeleridir okuduklarınız. Umarım birilerine ses, birilerine nefes olabilir.

Bir Cevap Yazın