Babalar da çocuk bakabilir!

0
633
baba bebek

Bebeğe yakın olmalı

Kanguru gibi bebeğinizi rahatlıkla taşıyabileceğiniz araçları kullanmak, aralarındaki bağı güçlendirmek için güzel bir fırsat. Bebeğiniz bu sayede babası ile birlikte büyüleyici saatler geçirir. Genelde çocuklar günün sonunda titiz ve hassas olur. İşte babalar bu noktada devreye girerek anneleri sıkıntıdan kurtarır.

Bebeğin bezini değiştirmeli

Bir bebeğin bir yıl içinde yüzlerce kez bezi değişir. O halde bir babanın da bu muhteşem saatlerden faydalanması gerekir. Ayrıca dipnot; bebeğinizin altını her zaman gözlerinin içine bakarak ve konuşarak değiştirin.

Babalar gece nöbetinde

Bebeğiniz geceleri uyandığında babası kalkıp onunla ilgilenebilir. Karnı açsa biberondaki sütünü ısıtabilir, meme emmek istiyorsa onu kaldırıp size verebilir. Baktınız karnı doyduğu halde hala uyanık, onu babasının kollarına verin ve yatıştırıcı ninniler söyletin.

Ata binme oyunu

Babalar annelere göre çocuklarıyla daha sık oyun oynamaya meyilli. Örneğin baba ve çocuk arasında ata binme oyunu meşhurdur! Babanın omuzlarında gürültülü sesler çıkararak eğlenmek büyük küçük her çocuğun hoşuna gider. Bu oyun çocuğunuzla aranızdaki bağları güçlendirmekle kalmaz aynı zamanda kaslarını güçlendirir. Denge ve koordinasyon becerileri de gelişir.

Annelere düşenler…

Bebeğinizin babası ile arasında kurulan bağı geliştirmek biraz da size bağlı. Eşinize bebeğinizin bakımına dair birkaç sorumluluk vermeniz, bu bağların güçlenmesinde etkili olan ilk ve en kolay yöntem. Ama dikkat edin babası bebeğinizle ilgilendiğinde çevresinde dört dönerek sürekli aralarına girmeyin. Bu şekilde çocuğunuzun ilgisini bölmüş olursunuz. Bırakın baş başa vakit geçirsinler.

Eleştirmeyin

Bebekle iletişime geçmek ve bakımını tam anlamıyla öğrenmek biraz pratik gerektirir. Bu yüzden eşinizi yanlış yaptığı bir şeyden dolayı azarlamayın.

Eşinize güvenin

Anneler hep en iyisini bilir diye söylenen doğru bir söz vardır. Fakat bu böyle diye babalara hiç şans vermemek olmaz. Bakarsınız susturamadığınız bebeğinizi eşiniz kendi yöntemleriyle sakinleştirebilmiş…

Babalar ve çocuklarının kendi aralarında kurduğu özel bir bağ vardır. Bir anne olarak sizin onların ilişkisine karışmadan uzaktan seyretmeniz gerekir. Göreceksiniz uzun dönemde baba ile kurulan bağ gelişecek ve aralarında sımsıkı bir bağ kurulacaktır.

Bir Cevap Yazın