Anaokulundan mezuniyet

0
1137

Gün gelir kucağınıza alıp kokusunu içinize çektiğiniz, ilk kelimelerini duyduğunuz, emeklemesine ve koşmasına şahit olduğunuz yavrunuz büyür, eğitim-öğretim hayatının ilk basamağı olan anaokuluna başlama zamanı gelir. Anaokulu çocuğunuzun ailesi dışında dahil olduğu ilk sosyal ortamdır. Bebeklik ve erken çocukluk dönemini kapsayan 0-6 yaş dönemi çocuğunuzun en hızlı gelişim gösterdiği dönemdir bu dönemde hem aile hem de çocuk için anaokuluna başlamak ve sürece alışmak oldukça zorludur. Neyse ki biz bu zorlu süreci atlattık ve bebeğim dün anaokulundan mezun oldu! Peki bu süreçte neler yaşadım, neler hissettim? Bugün sizlerle anaokulu sürecimizi ve mezuniyet sevincimizi paylaşacağım.

Alışma süreci çok meşakkatli geçecek
Çok zor gelir bu ilk ayrılık ve daha önce hiç ayrı kalmadıysanız hem sizin hem de çocuğunuz için zorlu bir süreç başlamış olacaktır. 15 gün belki bir ay her sabah çocuğunuzun ağlamasına kıyamasanız da olması gerektiği için dayanacaksınız. Gün gün alışacaksınız. Zamanla çocuğunuz için keyifli hale gelecek ve siz de bu durumdan hoşnut olup sevineceksiniz.

Bayram sevinçleri, anma törenleri yaşayacaksınız
Öğretmenler Günü gelecek öğretmenine beraber hediye seçmeye gideceksiniz. Büyüdüğünü ve size yardımcı olduğunu göreceksiniz. 29 Ekim’de Cumhuriyet Çocukları olup şarkılar söyleyecek, 10 Kasım’da beraber “Atatürk” konulu şiirler ezberleyeceksiniz. Arkadaşlarıyla yılbaşı çekilişi yapacaklar ve alacağı hediye için heyecanına tanık olacaksınız. 23 Nisan gelir çocuklar gibi şen olur, çocuğunuzla beraber çocuklaşırsınız. Okulda yapılan tören sonrasında o günü çocuğunuza özel ayırıp parklara, etkinlik yapan merkezlere getirebilirsiniz. Bayramı ve neden çocuk bayramı denildiğini anlatabilirsiniz. 19 Mayıs gelir şarkılar, marşlar eşliğinde okul yürüyüşü yapıp, bayram coşkusu yaşayabilirsiniz.

Şimdi sıra mezuniyete geldi…
İlk başta zorlu geçse de keyifli bir dönemi bitirmeye yaklaştığınızda içinizde garip adını koyamadığınız duygular yaşamaya başlarsınız. Çocuğunuz anaokulunu bitireceğinin ve ilkokula başlamak için günler saymaya başlayacağınızın farkında olup hangi okula göndersem, sınıfı nasıl olacak, öğretmenini sevecek mi diye kaygı duymaya başlayabilirsiniz. Sakin olun her ebeveynin yaşadığını duyguları sizin de yaşama zamanınız geldiğinin farkında olmalısınız. Siz tüm bu kaygıları yaşarken, çocuğunuz tüm sevinciyle anaokulunu bitirmiş olmanın, mezun oluyor olmanın haklı gururunu yaşayacak ve gözleri dolu dolu izleyeceksiniz. Büyüdüğünü fark etmekte zorlanacağınız çocuğunuzun arkadaşları ile yaptığı ilk dans, halk oyunları, resimleri ile size her gün yeni yeni sürprizler ve anaokulunda öğrendikleri ile karşınıza geldiğinde, ilk başlarda sizi ve çocuğunuzu zorlayan 15-20 güne iyi ki sabretmişim diyeceksiniz.

Okul hayatının ilk kazanımlarını veren anaokulu öğretmenleri iyi ki varsınız!

Bir Cevap Yazın