2021 yeni yıl hediye ve alışveriş önerileri

0
848
2021 yeni yıl hediye önerileri
2021 yeni yıl hediye önerileri

2020 yılı hepimiz için sarsıcı ve bütün ezberlerin bozulduğu bir yıl oldu. Herhalde bütün dünya insanları bu yılı hatırlamak dahi istemeyecektir. Ancak içimizi karartmak yok, her şeye rağmen umutlarımızı taze tutup, geleceğe ümitle bakacağız ve 2021 yılını pozitif duygularla karşılayacağız. Peki yeni yılda ne yapacağız? Sevdiklerimiz için hangi hediyeleri alalım,  İnternet sitelerinden alışveriş yapalım?

İnternetten alışveriş konusunda dikkat! 

Yılın son günlerine yaklaştığımız şu günlerde hem kendim hem de evim için alışveriş sitelerinden birçok ürün satın alıyorum. Birçok büyük marka ve alışveriş siteleri yılbaşı nedeniyle cazip indirimler vaat ediyor. Ancak gelin görün ki indirimli veya indirimsiz satın aldığınız ürünler sizi mutlu etmiyor. Alışveriş sitelerinden veya mağazalardan satın aldığım ürünler defolu veya hasarlı olarak elime ulaşıyor. Bu yüzden aynı sorunlarla siz de uğraşmayın diye tecrübelerimi paylaşmak istedim. 

Trendyol yılbaşı indirimleri
Trendyol yılbaşı indirimleri

Trendyol 

Her yerde Trendyol reklamı görmek biz kadınların alışveriş dürtülerini hareket
geçiriyor. Ancak hemen heyecana kapılmayın!.. Özellikle yeni yıl ve büyük indirim günlerinde Trendyol’dan alışveriş yapmak size hayal kırıklığı yaratabilir. Ancak “çok güzel indirim var, kendimi tutamıyorum ille de alışveriş yapacağım” derseniz kalitesinden emin olduğunuz İpekyol, English Home, Madame Coco gibi markaların ürünlerini satın almanızı öneririm. Yeni yıl hediyesi veya kırılacak, dökülecek bir şey satın almadan önce 10 kere düşününün. Muhtemelen satın aldığınız ürün sizi hayal kırıklığına uğratacak ya da elinize kırılmış olarak gelecek!

Ayrıca kontrolsüz ve saldırgan büyüme stratejisi Trendyol’dan beni her geçen gün daha fazla soğutuyor. Televizyonda, internet sitelerinde, sosyal medyada, kısacası her yerde Trendyol var. Bu kadar reklamın sonucu; satın aldığınız 10 ürünün 9’u iade! Bu nedenle kargoda gece 11’e kadar çalışıyor ve şube önlerinde uzun iade kuyrukları oluşuyor. Üstelik kargo çalışanlarının bu kadar emeğinin ve uzun çalışma saatlerinin karşılığı ise söylediklerine göre standart maaş. Bunca reklamın sonucunda ise tüketicinin elimde kalan ise kırık, hasarlı, kalitesiz ve defolu ürünler!  Trendyol bu durumu en kısa sürede düzeltmezse nefret edilen markalar sıralamasında 1 numarada yer alacak.

Ezcümle, Trendyol’dan yapmış olduğum son alışverişlerde hayal kırıklığına uğradım. Umarım yılbaşı çekilişinde Trendyol cüzdanımda kayda değer bir hediye para görürüm de bana yaşattıkları sıkıntıları unuturum. 

English home yeni yıl hediyeleri
English home yeni yıl hediyeleri

English Home 

Güvenle alışveriş yapabileceğiniz markaların başında geliyor. Ürünleri hem kaliteli hem de kargoları sorunsuz. Sipariş verdiğim ürünleri teslim eden kargocu dilerseniz kargoyu açıp tutanak tutabiliriz diye beni bilgilendirdi ve kutu açılışını birlikte gerçekleştirdik. Çok şükür ki herhangi bir ürün kırık veya hasarlı gelmedi. Üstelik aldığım her şeyin kalitesi gayet iyi ve sorunsuz ürünler. Ürünlerin sorunsuz ulaşmasında en önemli faktör kargo anlaşması. Kargoist tarafından ulaştırılan kargomdan ve satın aldığım hizmetten gayet memnunum. Memnuniyet anketini de doldurdum. Kargoist’ten Burak’a ve English Home ailesine teşekkür ederim.

Çiçek sepeti yeni yıl hediyesi - kar küresi
Çiçek sepeti yeni yıl hediyesi – kar küresi

Çiçek Sepeti

Çiçek Sepeti çiçek dışında başta hediyelik ürün olmak üzere ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok ürünü bulabileceğiniz bir e-ticaret istesene dönüştü.  Geçtiğimiz günlerde Bostancı’ya giderken fiziksel mağazalarını da gördüm. Benim sitede en çok beğendiğim bir şey kar küreleri oldu. malum yılbaşına birkaç gün kala hala sevdiklerinize ne alayım diye düşünüyorsanız Çiçek Sepeti’nden kar küresi satın alabilirsiniz. Bu sıralarda siteden sevgililerime birçok hediye aldım ve hiçbir sorun yaşamadım. Sorunsuz bir yılbaşı alışverişi için tercih edebilirsiniz.  

 

Penti yeni sezon pijama takımı
Penti yeni sezon pijama takımı

Penti

Penti’de yılbaşına özel bir çok güzel alternatif bulunuyor. Pandemi döneminde evdeki şıklığınızı korumak istiyorsanız Penti Bu anlamda iyi bir seçenek. Yılbaşına özel kırmızı iç çamaşırları ve aksesuarlar da satın alabileceğiniz diğer seçenekler arasında yer alıyor. Ancak son yıllarda Penti ürünlerinde ciddi bir kalite düşüşü gözlemliyorum. Yaklaşık 3 hafta önce yapmış olduğum alışverişte aldığım ürünlerin bazılarını kalite problemi nedeniyle iade ettim. Satın aldığım ürünü iadeye götürdüğüm gün kendime yılbaşına özel şık pijama takımları ve aksesuarlar satın aldım. Ancak eve geldiğinde ne göreyim; severek satın aldığı pijama takımı da defolu çıktı. Mecburen bugün Bağdat Caddesi’ndeki mağazaya uğrayıp, ürünü iade ettim. Bu arada mağazalar bugünlerde oldukça kalabalık. Haliyle hemen mağazaya giremiyorsunuz. kapıda sırada beklerken müşterilerle kendi aramızda şakalaşıp, “don sırasına da mı girecektik” diye geyik muhabbeti de yaptık. Ne diyeyim, Allah daha kötü günler göstermesin!

MUDO yeni yıl hediyeleri
MUDO yeni yıl hediyeleri

MUDO

MUDO’da sevdikleriniz için çok güzel hediye alternatifleri var özellikle metal kutularda satılan kupa ve fincan takımları çok şık. Ben de en yakın arkadaşlarıma bu yıl MUDO’dan hediyeler alarak hoş bir sürpriz yapmak istedim. Hediyelerin bir kısmını CarrefourSA mağazasından satın aldım, bir tanesini ise internet üzerinden sipariş ettim. Hediyem hem çok geç gönderildi, hem de elime kırık olarak ulaştı. Mecburen mağazaya gidip değiştirmek zorunda bırakıldım. Bu süreçte internetten alışveriş yapmak gerçekten çok sıkıntılı. Kargolar çoğunlukla ürünleri kırık ya da hasarlı bir şekilde size teslim ediyor. MUDO’dan satın almış olduğum fincan takımını UPS kargo getirmişti. Paketi açarken umarım bir şey olmamıştır diye içimden geçiriyordum ki fincanın sapını kutunun içinde görünce resmen hayal kırıklığına uğradım. Neredeyse bir haftayı aşkın süredir beklediğim kargom elime paramparça ulaştı. Bütün bu olumsuz deneyimlerden sonra pandemi sürecinde internetten alışveriş yapmaya neredeyse tövbe edecek hale geldim. Neyse ki kurumsal iletişim ve pazarlama departmanları ile iletişime geçtiğimde firma yetkilileri son derece ilgili davranarak bana yardımcı olmaya çalıştı. değişim için mağazaya gittiğimde de çalışanlar son derece ilgili davrandı ve zorluk çıkarmadan ürünümü değiştirdiler. Ezcümle, MUDO’dan alışveriş yapmak istiyorsanız internet üzerinden değil mağazadan alışveriş yapmanızı tavsiye ederim.

Bauhaus yılbaşı süsleri
Bauhaus yılbaşı süsleri

Bauhaus

Malum yeni bir yıla giriyoruz ve karantina nedeniyle yılbaşını evde geçireceğiz. Hiç olmazsa evimiz ışıl ışıl olsun, yılbaşı ağacı ve süslerle evimizi renklendirelim diyoruz. Bauhaus sevdiğim Yapı marketlerden bir tanesi. Yılbaşı süsleri ve çiçek almak için bugün mağazaya uğradım. Ancak yılbaşı süsleri ederinden çok fazla pahalı olduğu için yılbaşına özel herhangi bir aksesuar almayı tercih etmedim. Süs eşyaları yerine karantina günlerinde balkonumda daha keyifli vakit geçirebilmek için lavanta, kekik gibi kokulu bitkiler satın almayı tercih ettim. Kedim Balım beyi de unutmadım ve ona da kedi çimi satın aldım. konusunda uygun fiyatlı alışveriş imkanı sunuyor. Ancak aksesuar ve aydınlatma ürünleri konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim. 

 

Önceki İçerikÇocuklarda HPV aşısı hakkında bilinmesi gerekenler
Sonraki İçerikBebeklerde cilt bakımı ve sık görülen cilt sorunları
1983 yılı Ordu doğumlu olan Nurhan Demirel, Ortaköy Zübeyde Hanım Anadolu Kız Meslek Lisesi Grafik Tasarım Bölümü’nün ardından, Marmara Üniversitesi Matbaa Öğretmenliği Bölümü’nü bitirmiştir. Nurhan Demirel, 15 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe iletişim danışmanı olarak hizmeti vermiş ve farklı platformlar için içerik üretmiştir. TRT 1’de yayınlanan kara mizah programı RADAR’ın, Kanal 1 Televizyonu’nda yayınlanan Bravoo isimli şaka programının senaryo yazarıdır. Nurhan Demirel’in; Turkcell Blog, Media Markt’ın teknoloji bloğu Media Trend, Kadinmag.net, Uçuş Noktası, PCkoloji ve Macline dergilerinde, sürekli olarak yazıları yayınlanmaktadır. AnneBebekKulubu.com'un Kurucu Ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni'dir. LOCARD Global Cyber Security Summit adıyla Türkiye’nin ilk global siber güvenlik konferansını düzenleyen Demirel, “İlişkisi yok” isimli kitabıyla, sosyal medyanın ilişkileri nasıl etkilediği konusunda araştırmalar yapmıştır. Çocuklar için alternatif teknoloji okulu PlayLab Türkiye’yi hayata geçiren Demirel, Bilişim Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak STK’ların çalışmalarına destek olmaktadır.

Bir Cevap Yazın