Yenidoğan bebeğin dış görünüşü nasıl olur?

0
1107

Doğum sırasında bebeğin rahimde sıkışması ve doğum anında dışarıya çıkmak için yaşadığı mücadelenin ardından bebeğinizin yenidoğan döneminde görünüşü sizin ummadığınız gibi olabilir. Bu sıkışma nedeniyle bebeğinizin burnu oldukça basık bir hal alabilir. Fakat bebeklerin henüz burun kemikleri gelişmediğinden bu durum kısa bir süre sonra düzelecektir.

Sivri kafanın nedeni doğum

Her ne kadar bebekleri aileler için mükemmel olsalar da bazı aileler bebeklerinin bu görünümünden (sivri kafa, kepçe kulak ve şişkin gözler) rahatsız olabilir. Bebeklerin doğum sırasında kafatası kemikleri tam olarak gelişmemiştir, bu nedenle bebek vajinadan geçtiği sırada kafatasında bazı değişiklikler meydana gelebilir. Fakat bu görünüm kısa bir süre sonra normale dönecektir.

Kepçe kulaklara dikkat

Bebek anne rahiminde büyüdükçe burası ona dar gelmeye başlayacaktır. Bu nedenle doğduğunda kepçe kulaklara sahip olabilir. Bu bebeklerin bir kısmında zamanla düzelirken, bazılarında da kalıcı olabilir. Bebeğinizin kulaklarının düzgün olmasını istiyorsanız onu yan yatırırken kulağının düz olmasına özen gösterin, bu şekilde bebeğinizin kulaklarının düzelme ihtimali vardır. Bebeğiniz büyüdüğünde bu görünümünden rahatsız oluyorsa cerrahi bir müdahale ile daha düzgün kulaklara sahip olabilir.

Bebeğinizin göz çevresi şişkin olabilir

Doğum sürecinde nabzın atışının yükselmesi bebeğin göz çevresinin şişkin olarak doğmasına neden olabilir. Bu görünüm bebeğinizin görmesini çok fazla etkilemez. İki nesneyi gördüğünde bunları ayırt etmesi bu şekilde güç olabilir ama karşısındaki insanların yüzlerini puslu de olsa görecektir.

Bir Cevap Yazın