Yeni yılda yeni kararlar

0
1181

Hepimiz için yeni yıl, yeni kararlarla gelir. Siz yeni yıl kararlarınızı verdiniz mi? Kendimiz için kararlarımız çocuklarımız için de farklılaşma olacak. Anne mitokondri bağı ile çocuklarının her hücresine yaşam enerjisi veriyor. Çocuk anne gibi hissediyor. Annedeki değişim çocuğa da yansıyor. Annenin değişimi için yeni yıl kararları alma zamanı.

Kendinizi yeniden konumlandırın
Kendinizi nasıl konumluyorsunuz? Kendiniz için belirlediğiniz sıfatlar nelerdir? Anne rolü sizin için ne ifade ediyor? Helikopter anne misiniz? Babadan rol çalıyor musunuz?

En önemlisi çocuğunuzun güven içinde hissetmesinde, modellemede en önemli olan eşinizle mutluluğu yaşıyor, evliliğinizin tadını çıkarıyor musunuz? Anda olmayı biliyor musunuz? Yeni yılda nasıl biri olmak istiyorsanız, önce onları aklınıza geldikçe yazın, yansıtmak istediğiniz imajı belirleyin.

Yeni yılda yeni bir iş, bir hobi hayal edebilir,  çocuğunuzla kitap okuma saatleri, ailece film seyretme günleri, eşinizle birbirinize özel yemek yapma günleri düzenleyebilirsiniz. Belki de sadeleşmeyi düşünebilirsiniz, sırtınızda taşıdığınız yüklerden arınabilirsiniz. Yaşadığınız zor günlerden ders alıp, o zorlukları denize atmayı, sadece size kalan dersleri kucaklayabilirsiniz. Belirlediğiniz değişikliklerin,  olmak istediklerinizin gerçekleşmesi için 2019 yılı hayal panonuzu yapın mutlaka…

Yeni yıl hayallerinizi görselleştirin
Bir A4 dosya kağıdı, bir karton ya da bilgisayarda powerpoint veya wordde, her nerede isterseniz yapın, yeni yıl hayallerinizi görsel olarak yerleştirip, küçük mesajlarla kendinize hatırlatma yapacak sözleri yazabilirsiniz. Sonra sık sık görebileceğiniz bir yere koyun, asın, ya da tablo haline getirin, bilgisayarınızın masaüstünde her an karşınızda olsun. 3 ayda bir gözden geçirin, gerçekleşenlerin yerine yeni hayalinizi koyun. Gerçekten isteyerek yapın bunu, hayallerinizi kısıtlamayın, sonsuz olasılıklara açık olun.

İsterseniz ilk önce içinize, sonra evinizin her köşesine sevgi koyun. Evinizin her köşesinde sevgi enerjisinin olmasının,  çocuğunuzun, eşinizin, kendinizin bunu her an hissetmesinin mümkün olduğunu bilseniz nasıl bir duygu içinde olurdunuz? Ben sevginin ilişkilerde botox malzemesi olduğunu söylüyorum. Sevginin çözemediği bir sorun olamaz. Sevgi değişimin mührüdür diyor Hz. Mevlana. Belki de değişim sevgi ile olacak bu kez.

Bir Cevap Yazın