Yeni annelere tavsiyeler: Bebek alışverişi nasıl yapılır?

0
1071

Bugüne kadar hep kendiniz için alışveriş yaptınız. Kimi zaman kumaşın kalitesine bile bakmadan beğendiğiniz için aldınız. Kimi zamanda fiyatına bakarak kaçırılmayacak fırsat gözüyle bakıp kaçırmak istemediniz. Oysa şimdi her şey daha farklı ve biliyorsunuz ki dikkat etmeniz gerekiyor. Öyleyse bebekler için alışveriş yaparken nelere dikkat edeceksiniz?

Herkes alışveriş yapmayı, AVM AVM gezip mağazaların vitrinlerine bakıp, albenisine de aldanarak ihtiyaçlarını almayı sever. Çoğu zaman kullanma talimatına bakmaz. Oysa kıyafet seçimininde önce kumaşa sonra yıkama talimatına bakmalısınız. Çeşit çeşit kumaş var. Kimi sağlıklı iken, kimi de terleme ile beraber bakteri üretiyor ve kötü koku yayıyor. Bazıları ilk yıkama da rengini salıyor ve küçülüyor.

Alışverişlerde yapılması gereken ilk önce kullanma talimatını okumak olmalı. 30°de yıkanması gereken bir kumaşı 70° de yıkadığınızda ne olacağını bilemeye bilirsiniz. Düşük ısıda ütü yapılması gereken bir bluzunuzu yüksek ısıda ütülerseniz, yakarsınız.

Artık dikkat etmeden yaptığınız alışverişlerinizi bir kenara bırakmalısınız. Her anını heyecanla yaşadığınız hamileliğinizin mutlu sona ermesine yaklaştınız.

Bebeğiniz ile ilgili yapacağınız ilk alışveriş kıyafetleri olacağı için alacağınız her ürünün kullanma talimatını ve kumaş özelliğini okumalısınız.

Kumaş özelliği pamuklu ya da son zamanlarda çıkan organik kumaşlardan da olabilir. Bebek cildi narin olduğu için terletmemeli, terleme olduğunda cildini tahriş etmemelidir. Kumaş üzerinden çıkabilecek, bebeğin ağzına girebilecek aksesuarları olmamalıdır.

Seçtiğiniz ayakkabı ortopedik, bileğini saran, yumuşak malzemeden yapılmış olmalı, cildi tahriş etmemeli, alerjiye neden olmamalıdır.

Beslenmesinde kullanacağınız biberon, mama tabağı, kaşık, yakalık gibi ürünlerin malzemesine bakmalısınız. Sterilizasyonunu nasıl sağlayacağınızı belirleyip gerekli eksikleri ona göre tamamlamalısınız.

Bebeğinizin uyuyacağı yatağı, kıyafetlerini koyacağınız dolabı ve diğer mobilya eşyalarının özelliği bebekler için uygun olmalı, çünkü bebekler ayaklanmaya başladıklarında ağızlarına almaya çalışacaklardır. Bebek mobilyası satan mağazalardan seçeceğiniz mobilyanın özelliklerini öğrenmelisiniz.

Hastaneden bebeğinizi çıkarmak için içine koyacağınız bebek çantası veya ana kucağını yine kumaşına ve güvenlik ekipmanlarına bakarak almalısınız.

Gezmeye giderken kullanacağınız bebek arabası kullanım açısından kolay ve güvenlik ekipmanları tam olmalı, kanguru kullanacaksanız ergonomik olmalı ve yine kumaş özelliklerine bakmalısınız.

Bebek kıyafetlerini yıkarken granül sabun kullanmalısınız ve yumuşatıcı gibi kokulu deterjanları kullanmayınız. Seçtiğiniz bebek şampuanları ve yağlarının içeriğine bakmalı zararlı maddeler varsa kullanmamalısınız.

Artık alışveriş yaparken daha bilinçli ve daha dikkatli olmalısınız. Minicik yavrunuzu koruyacak ve onun için en iyisini seçeceksiniz.

Keyifli alışverişler…

Bir Cevap Yazın