Yağlı cildi olanlar için bakım önerileri

0
610
Karşıdakinin gözünü alacak kadar parlayan bir alın, burnunuzun üstündeki kendini göstermeye meraklı siyah noktalar ve tam da şakakta çıkan kıp kırmızı bir sivilce…  İşte bunlar yağlı cilde sahip bir kişinin sürekli uğraştığı şeylerden sadece bir kaçı. Ee yaz da geliyor. Güneş kremleri, yağlar zaten büyük bir problem olacağı için sıcaklar gelmeden gelin bu işi çözelim. Yağlı cilt temizliği ve tedavisi için yapmanız gerekenler:

Gereğinden fazla temizleyin!

İşte size kontrol edebileceğiniz şey: Yüzünüzü gereğinden fazla yıkamayın! Sabah ve akşamın dışında gün içerisinde yüzünü temizlemekten vazgeçin. Ya da temizledikten sonra birden fazla ürün uygulamayı. Onun yerine DOVE gibi klasik nemlendirici içeren bir yüz yıkama sabunu ya da sadece yıkma jeli kullanın.

Çok fazla kuruluk hissediyorsanız cilt bakımı uzmanına başvurun ve bunun için  cilt tipinize göre nemlendirici bir krem isteyin.

Yağlı yiyecekler

Kızarmış ve diğer yağlı yiyeceklerin cildi ne kadar yağlandırdığını bilmeyen kalmamıştır herhalde! Yine de hatırlatmak istedik ama bunun yanında bir de fazla şeker içeren gıdalardan da hemen uzak durun!

Hormonlar
Evet kısaca regl döneminizin yağlı cilde sahip olmanızla çok alakası var. Bazı haftalar cildinizin daha parladığını hissediyorsanız nedeni bu. Siz en iyi bu dönemde peçete taşımayı ihmal etmeyin. Yağlanan bölgeyi silin ve takmamaya gayret edin.

Her gün kullandığınız ürünler
Biliyoruz şu an içinizden “iyi ki söyledin, biz hiç düşünememiştik” diyorsunuz ama üzgünüz hanımlar artık her gün kullandığını o kozmetik ürünlerinin içeriğine detaylı bir şekilde bakmak gerekiyor. Çünkü kullandığınız ürünler eğer  yoğunsa bu daha da yağlı cilde sahip olmanıza yol açar. Siz “oil free-yağsız” ve hafif ürünler kullanmalısınız.

Genetiğiniz
Genler yine bizi bir yerde sıkıştırdı. Çevrenizdeki kişilerle aynı ürünü kullanıyor, aynı şeyi tüketiyorsanız ama nedense onların cildi sizin ki kadar yağlı değilse cevap burada! Genetiğiniz… Ama bunun da bir çözümü var kil maskesi. Evet kil maskesi yağlı ciltler için birebir. Bir kere deneyin bize daha sonra teşekkür edeceksiniz.

Bir Cevap Yazın