Tatilinizin berbat olmaması için bu önerilere dikkat!

0
664

Hepimiz tatil için çalışıyoruz! O kısacak ve mükemmel zamanları da haliyle en güzel şekilde geçirmek istiyoruz. Ancak her zaman aksilikler çıkabiliyor ve tatil çekilmez bir hale gelebiliyor. Gelin, tüm bu olumsuzlukları bir kenara bırakalım ve kendimize güzel bir tatil için 10 maddelik bir manifesto hazırlayalım.

1. Ruhuma iyi bakacağım.
Tatil sezonunda depresyonun daha fazla görülüp görülmediği konusunda büyük bir tartışma vardır. Mevsimsel etkili bozukluk tatilde hüzne neden olabilir. Bu durum daha fazla uyku, daha fazla iştah, daha fazla kilo, asabiyet ve kollarda/bacaklarda ağırlık hissi ile karakterize edilir. Birçok kişi depresyon halinin aileden daha fazla sosyal destek ile dengelenebileceğine inanır.

2. Her zaman istediğim olmayabilir.
Birçok kişi tatilde akraba ziyareti için seyahat eder (tatilden ziyade bir yükümlülük olarak) ve aile üyeleri ile olan ilişkiler de durumu daha zor hale getirir. İişkilerimizde genellikle beklentiler yüzünden sorun yaşıyoruz. Sevdiklerimizi mutlu etmek için pek keyif almasak da yapmamız gerekenler vardır.

3. Sağlığımı kollayacağım.
Üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı ağrıyan boğaz ve burun tıkanıklığı belirtileri Kasım – Şubat arasında pik yapar, bu yüzden kendinizi kızıl burunlu bir Ren geyiği gibi görünürken bulabilirsiniz. Ttil sezonunda dehidre (susuzluk) olmayın, düzenli yemek yiyin, uykunuza dikkat edin ve sosyal olun. Ve lütfen ellerinizi ihmal etmeden, sık sık yıkayın.

4. Kalbimi unutmayacağım.
Tatillerde kalbin işini iyi yapmaması sizi şaşırtabilir. Kalp krizine bağlı ani ölümler kış aylarında yaz aylarına göre daha faza görünür. Aynı durum kalp yetmezliği için de geçerlidir; kış aylarında yaza göre %35 daha fazla görünür.

5. Cildimin doğal güzelliğini koruyacağım.
Kış ayları cildi kurutur. Soğuk havadan sıcak bir odaya girmek ya da günün sonunda sıcak bir banyo cildi mahvetmenin reçetesidir ve ciltteki tüm doğal yağları alır götürür. İşte size bir dermatoloji sırrı: Losyonlar ve kremler KURUTUR (ilk iki içerik su ve alkoldür ve her ikisi de kurutucudur). Yağlı yumuşatıcılar kuru cildi önlemenin tek yoludur, yani petrolatum (Vazelin  petrol jeli, Aquaphor) içeren bir ürün tercih edin.

6. D vitamini konusunda daha bilinçli olacağım.
Düşük D vitamin seviyeleri, genç, sağlıklı yetişkinler olsanız bile kış aylarının sonunda yaygın bir durumdur. Yani bu aylarda günlük olarak bir vitamin D3 2.000 IU kapsülü işe yarayabilir.

7. Belimin inceliğini koruyacağım.
Bu kış koca göbeği olan tek kişi Noel Baba olmayabilir. Ev partileri, bu partilerde hazır ve hızlı tüketilen yiyecekler, ayrıca koltukta maç izlemek göbeğinize çok iyi gelecektir, ama size iyi geleceğinden emin
değiliz.

8. Şeker biri olacağım ama şekere dikkat edeceğim.
Tatil partileri, hazır atıştırmalıklar ve tatlılar şekerinizi yükseltebilir. Şekeri olan hastaların çoğu kuyruklarını kıstırarak doktorunu Ocak ayında görmeye gider.

9. Para beni yıkamayacak.
Mali stres tatilde endişe düzeyini artırır. Eğlence, hediye almak ve seyahat mali durumu zorlar. Belirgin mali ipuçları bir yana endişe seviyenizi yükseltmemek için bütçeniz konusunda gerçekçi olun borçlanmayın ve kendinize zaman ayırın. Fiziksel bir etkinlik ya da uygun rahatlama yöntemlerini deneyin.

10. Özleyeceğim ama kedere boğulmayacağım.
Onları özlüyorsunuz. Keder ve kayıp hissi tatillerde daha da güçlüdür ve bu sadece onlar olmadan geçirdiğiniz ilk yıl için geçerli değildir. Bunu atlatmak için arkadaşlarınıza ve ailenize yaslanın: bir mum yakın, hikayeleri paylaşın, şakalar yapın. Ama keder tatillerde yüzünü gösterirse hazırlıklı olun.

Önce içimize, sonra hayata iyi bakarsak yaşadığımız her anı pekala olumlayabiliriz.

Bir Cevap Yazın