Rahatlamanın 9 yolu…

0
1046

Hayatınız ne kadar mükemmel olursa olsun bazen işler çığrından çıkabilir. Rahatlamak için size 9 önerimiz var.

1. Mesaj atmayın, arayın: Telefonda birinin sesini duymak stres seviyesini düşürür ve vücutta oksitosin hormonunun üretilmesine neden olur. Mesaj ise aynı etkiyi yaratmaz.

2. Turunçgillerden faydalanın: Portakal ya da greyfurt yemek, hatta çayınıza biraz limon eklemek ruh halinizi düzeltir.

3. Gülümseyin: Gülümsemek, sizi rahatlatır. Gülümseyen insanların kalp atışı yavaşlar ve kendilerini daha rahat hisseder.

4. Muhteşem bir deneyim yaşayın: Eşsiz bir deneyim yaşamak (Kuzey ışıklarını izlemek, yüksek bir binanın tepesinden bakmak ya da gün batımını izlemek gibi) sizi daha mutlu kılar.

5. Kelimelerinize dikkat edin: Olumsuz ruh hali bulaşıcıdır. Çevrenizde olumsuz insanlar olursa bu durumdan siz de etkilenirsiniz. Ruh haliniz, kelimeleriniz, yaşam tarzınız hep olumlu olsun.

6. Aydınlatmaya dikkat: Tepeden gelen sert bir ışık kendinizi rahatsız hissetmenize neden olabilir. Yumuşak aydınlatmalar  sizi de sakinleştirir.

7. Arkadaşlarınızla kahve için: Arkadaşlarla içilen kahvenin stres seviyesini düşürdüğü, yapılan çalışmalarla ortaya çıkmıştır. Bu yüzden kahvenizi tek başınıza değil bir arkadaşınızla için.

8. Kısa bir antrenmana ne dersiniz?: Araştırmalara göre, kısa ama yoğun yapılan bir antrenmanın stres üzerinde çok etkisi var. Bu nedenle 1 saat yoga yapmak yerine 20 dakika koşmak, stres üzerinde daha etkili.

9. Dokunun: Sevgilinizi öpün ya da arkadaşınıza sarılın. Kısa bir fiziksel temas bile kan basıncını düşürür ve kendinizi daha sakin hissedersiniz.

Bir Cevap Yazın