Okul alışverişi nasıl yapılır?

0
848

Öncelikle okula başlayacaklar çocuklara ve ailelerine başarı dolu bir eğitim hayatı dilerim.

Çocukları okula yeni başlayacak ailelerde yüksek seviyede heyecan varken tecrübeli aileler bu konu da zorlanmayacaktır. Çünkü alışveriş esnasında fiyat ve kampanya yapan birçok firma arasından kendilerine ve bütçelerine uygun olanı seçeceklerdir. Ama bu heyecan ile ilk defa tanışan veliler telaşlanmaya başladılarsa bu yazı işlerine çok yarayacaktır. Anaokulları ve ilköğretim okullarında malzeme listesi vererek işinizi  biraz daha kolaylaştırıyor. O yüzden işe yaramaz birçok ürün almaktan kurtuluyorsunuz. Kırtasiye malzemesi çeşit çeşit ve renk renk olduğu için fazlasıyla kafa karıştırıyor.

Gelelim alışveriş konusunda dikkat etmeniz gerekenlere…

Alacağınız malzemelerin içeriğine dikkat etmelisiniz. Fiyatı düşük diye kanserojen madde içeren malzemeler tercih etmemelisiniz. Hayatın her alanında olduğu gibi bu konuda da birçok sakıncalı ürünler mevcut ve fiziksel yolla bulaşabilecek hastalıklar taşıyabiliyor. Özellikle kalem, silgi ve defter gibi sık kullanılan malzemelerin güvenilir olması gerekiyor. Oyun hamuru, keçeli kalem, pastel boya, sulu boya gibi diğer kırtasiye malzemelerinin kalite ve fiyat analizini yapmalısınız. Alışveriş gününden önce indirim yapan market ve kırtasiye ürünü satan yerlerin kampanyalarını analiz edip en uygun olanı bütçenize göre seçmelisiniz. Giyilecek kıyafetlerin pamuk veya keten tarzı olmasına dikkat etmelisiniz. Boya veren malzemeleri dikkate bile almalısınız. Beslenme çantasında kullanacağınız saklama kaplarının malzemesine dikkat etmelisiniz.  Saklama kapları plastik malzemeden olacağı için PE yazmasına dikkat etmelisiniz. PE Polietilen’in kısaltmasıdır. En güvenli plastik türü olarak kabul edilir. Bulaşık makinesinde yıkanabilir, mikrodalga fırında kullanılabilir. Seçtiğiniz su matarasının çelik olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü yapılan araştırmalarda plastik su mataralarında kullanılan BPA (Bisphonel) sağlığa zararlı olduğu açıklanmıştır. BPA’sız mataralarında bir o kadar zararlı olduğu yine araştırmalar doğrultusunda ortaya çıkmıştır. Bir alternatiftir alüminyum mataralar var fakat onlarda içindeki maddelerden ötürü sağlığa zararlıdır. En uygunu çelik mataranın bir diğer özelliği de bulaşık makinesinde yıkanıyor olmasıdır.

Ayakkabı tercihi yaparken rahat ve ortopedik olmasına özen göstermelisiniz. Ayakta rahatsızlık hissi verip hastalık yapanları duymuşsunuzdur. Bu sebeple ayakkabı çocuğunuzun ayağını korumalı ve sağlıklı bir okul hayatı sürdürmesine yardımcı olmalıdır.

Aldığınız kıyafetler, kırtasiye ve diğer malzemelerin özelliklerine dikkat ederken çocuğunuzun da bu alışverişe katılmasını sağlamalı uygun yönlendirmelerle ortak tercih yapmalısınız.

Alışverişi yaparken ve çocuğunuzu okula gönderirken sıradan bir gün gibi davranmalı çocuğunuzu strese sokmamalısınız. Çocuğunuzun yanında öğretmeni hakkında konuşmamalı ve onun öğretmeni hakkında olumsuz fikirler edinmesini engellemelisiniz.

Hem çocuklarımıza hem de ailelere başarılar dilerim.

 

Bir Cevap Yazın