Netflix dizi önerileri

0
1470

Koronavirüs günlerinde evde kalanlar için Netflix adeta kurtarıcı oldu. Sosyal medya fenomeni Murat Övünç bile bu süreçte “Netflikş ara beni!” diye çağrıda bulunup, Netflix dizisi izleyenler kervanına katıldı. Bizler de tüm dünyada herkesin beğenisini kazanmış Netflix dizilerini sizler için bir araya getirdik. Macera, aksiyon,komedi, fantastik, bilimkurgu…. Ve daha birçok farklı alternatifle işte Netflix’in en sevilen ve beğenilen dizileri! Luppo’lar, Coco Colalar, mısırlar hazırsa başlıyoruz!

la casa de papel netflix dizi onerileri 2020
La Casa de Papel

Bir profesör büyük bir soygun planı yapar. Hayatta kaybedecek hiçbirşeyi kalmamış insanları bir araya toplar Hepsi kendi ismini kullanmayacaktır. Tek tek hepsine şehir isimleri verir. Biraz Joker’i anımsatan yonleride yok değil. Zaten izlerken bu benzerlikleride göreceksniz. Yaptıklara soyguna rağmen halkın desteğini kazanan bu insanların macera dolu hayatları sizi bekliyor. Berlin’in karizmasınıda yabana atmayalım lütfen ☺)

the crown netflix dizi onerileri 2020
The Crown

Dizide, Kraliçe II. Elizabeth’in hükümdarlığındaki siyasi rekabetler, aşk ve 20. yüzyılın ikinci yarısına şekil veren olaylar anlatılıyor. Oldukça başarılı bir Netflix yapı olan dizi, kraliçe Kraliçe II. Elizabeth’in hayatını konu alıyor.

Kraliçe, bugün Dünyanın etkili isimleri arasında yer alıyor. Dünya genelinde Windsorlar kadar hakkında haber çıkan, konuşalan başka bir aile yoktur sanırım. Haliyle kraliçenin ve kraliyet ailesinin yaşamı herkesin meraklandırıyor.  Altın Küre başta olmak üzere birçok ödülü aldı. 10 bölümlük ilk sezonunda en az Elizabeth kadar Winston Churchill’e de bolca rastladığımız bu dizide; Claire Foy, Matt Smith, Vanessa Kirby, Jeremy Northam ve John Lithgow gibi başarılı isimler yer alıyor.
suits netflix dizi onerileri 2020

Suits

Hukuk fakültesinden atılan, çok zeki ve olağanüstü bir fotografik hafızaya sahip olan Mike Ross’un yolu, Harvard mezunu Harvey Specter ile kesişir. Mike, ailevi sorunları yüzünden eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmıştır. Yüksek bir zekaya ve alışılmışın dışında hafızaya sahip olan Mike, geçimini başkalarının yerine sınavlara girip yüksek dereceler alarak sağlar. Ancak Mike, kendi kariyerini eline almak isteyince şehrin en iyi avukatı olan Harvey Specter’ın kapısını çalar. Specter NewYork’un bir numaralı avukatlarından biridir ve Mike’ın yeteneklerinden oldukça etkilenmiştir. Böylece ikili bir araya gelerek, Mike’ın da Harvard mezunu olduğu yalanını söyleyerek beraber çalışmaya başlarlar. Dizinin ilerleyen bölümlerinde şirketin kurucu ortağı olan Daniel Hardman gözükmeye başlar. Yıllar önce şirketten uzaklaştırılan Daniel, Harvey Specter’ı denklemden çıkarmak için planlar yapmaya başlar.

black mirror netflix dizi onerileri 2020
Black Mirror

Her bölümde ayrı bir konusu olan bir dizi çağımızın teknoloji ile mücadelesini gözler önüne seriyor. Her bölümde farklı bir konu işleyen bu diziyi izledikten sonra her bölüm için ayrı bir çıkarım yapabiliyorsunuz.  Özellikle yapay zeka ile ilgili olan bölüm oldukça ilgi çekiciydi. Kafanıza bir chip takıldığını düşünün ve bu chipin yapmış olduğunuz her adımı kaydettiğini. Sanırım bu günler çok da uzakta değil!

atiye beren saat netflix dizi onerisi 2020

Atiye 

Çocukluğumdan beri mistik olaylara ilgim vardı. Atiye ile kendimi buldum açıkçası . Duru gözünün açık oluşu , başına buyruk oluşu ve cesareti kendimi anımsattı. Dizi Göbeklitepe’de geçiyor mekan olarak da oldukça ilgi çekici. Atiye’nin normal giden bir hayatı varken çeşitli olaylar sayesinde geçmişi ile bir bağ kuruyor. Öncelikle bu yaşadıklarının hayal ürünü olduğuna inanıyor. Ta ki çocukluktan beri nedenini bilmeden çizmiş olduğu sembolün aynısını Göbeklitepe’de görene kadar.  Aynı zamanda arkeolog olan Erhan’ın bu sembolü keşfetmesi ile Atiye’nin hayatına giriyor. Onun hayatına girmesi ile birlikte antik tapınakta ki geçmişini aramaya başlıyorlar. Bu arada aralarında bir aşk doğuyor. Mistik olayları sevenlerin beğenerek izleyeceği bir dizi.
ask plani netflix dizi onerileri 2020

Aşk Planı

Bir jigoloya aşık olursanız ne hissedersiniz? Ve bu jigolayı tutanlar da en samimi arkadaşlarınızsa!!!

Evet filmin konusuda tam böyle.  3 kız arkadaşın hayatını konu alan bir dizi. Bunlardan bir tanesinin bitmiş bir ilişkisi var. Fakat bir türlü o kişiyi kalbinde atamıyor. Kendini çok kötü hissediyor. Aynı zamanda kimseyi hayatıma da alamıyor. Arkadaşları onun bu durumuna son vermek için son derece yakışıklı bir jiigolayla tanışmasını sağlıyorlar. Tabii para karşılığında. İşler planladıkları gibi gitmiyor. Çünkü jigola olan çocukta bu kıza aşık oluyor. Eğlenceli bir dizi olduğu için bu karantina günlerinde sizi gülümsetecektir.

vis a vis netflix dizi onerileri 2020
Vis a Vis

Yasak bir ilişki sonucu patronu tarafından şirketin içini boşaltmaya zorlanmış bir kadının, bu olay neticesinde hapse girmesini konu alan dizi oldukça sürükleyici. Daha ilk gece de çok yüklü bir soygun yapan bir kadınla aynı koğuşu paylaşan Macarena, aynı gece kadının öldürülmesine şahit oluyor. Parayı gömdüğü yeri sim kartta saklayan bu kadının, sakladığı sim kartı bulan Macarena’nın başı bunun ortaya çıkması ile büyük belaya giriyor. Hapishanede yaşanan çeşitli olayları konu alan Vis a Vis’de  özellikle Zulema Zahir’i canlandıran Najwa Nimri’yi izlerken oyunculuğuna hayran kalacaksınız. Tek başına diziyi alıp sürükleyen Zulema için bile bu dizi izlenilir.

 

 

Bir Cevap Yazın