Nasıl kötü anne baba olunur?

0
1352
Nasıl kötü anne baba olunur?
Nasıl kötü anne baba olunur?

Yaşanmışlıklar hayata bir şekilde yön verir, karakterinizi oluşturur. Çocukluktan öğrenilmiş davranışlar vardır. İşte tam da bu nokta değişmeniz gerektiğinin ve iyi anne baba olmak için kendinizi geliştirmeniz gerektiğinin vurgusunu farklı bir bakış açısıyla Anne Bebek Kulübü yazarı Muazzez Dilek Yaşar farkındalık için yazdı.

Kötü anne baba nasıl olunur.

Hayata dair planlar yaparsınız ya da plana dahil olmadan doğaçlama yaşarsınız. Olması gereken hayatınızı kolaylaştıracak düzenlemeler yapmak ve bu doğrultuda  plan oluşturmaktır. Evlenip, çocuk sahibi olmakta bir program ister çünkü çocuk sahibi olmak belli sağlık kontrollerinden geçip, vücudunuzu ve eksikleri tanıyıp ona göre önlem alıp doktor kontrolünde olduğunda her şey daha güvenli olur.

Ola ki hamile kaldınız ve anne baba olacaksınız. Öyleyse iyiyi herkes bilir de bazen ne kötü bilmeyebilir. Öyleyse ‘nasıl kötü anne baba olunur’ bilmeniz gerekir.

Öncelikle hamileyken yediğinize dikkat etmenize gerek yok çünkü obez ya da düşük kilolu gelişimi geride bir bebek sahibi olursunuz. Bu sizin ne kadar önemli bir düşünün isterseniz.

Bebeğiniz dünyaya geldiğinde bırakın uyusun çünkü yeni doğan sarılığı olur. Uzun bir tedavi sürecinden geçer. Küçücük bedeni da buna direnir değil mi? Doktorlar size en fazla 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın der. Hangisi doğru olan karşılaştırmalısınız.

Bebeğiniz ağladığında hemen kucağınıza almayın mesela altını temizlemek gerektiğinde erteleyip bir kahve için çünkü pişik olursa nasılsa pişik kremi var sürersiniz. Peki siz o halde hiç bekleyebilir misiniz?

Sonra ek gıda sürecine başlarsınız. Hiç düşünmeden yediklerinizden verebilirsiniz. Tuz ve şekerin zararı vardır ama sizin için önemi karar vermelisiniz. Bal alerji yapar ve 1 yaşına kadar verilmez a siz deneyebilirsiniz. Alerji olursa doktora gider ilaç takviyesi yaparsınız. Her koşulda ilaç kullanmak sizin için sakıncalı olmasa gerekir.

Bebeğiniz emeklemeye başladığında yerdeki tozu, pisliği, küçük şeyleri temizlemeyebilirsiniz. Boğazına kaçarsa nefes problemi yaşar ve ilk yardım bilginizde yoksa o panikle olmadık hatalar yapabilirsiniz

Yavaş yavaş çocuğunuz yürümeye başlar ve çekmece, dolap ve sivri köşeleri kontrol altına almanıza gerek yok çünkü çocuk düşe kalka büyür değil mi?

Her çocuk gibi yaramazlıklar yaptığında hemen kız bağır ve tehdit et belki sonra yapmaz. Tabi anne babasını sevmek yerine korkar ve ürkek bir çocuk olarak özgüven problemi yaşar. Sizin için hiç sorun değildir.

Lakaplar takabilirsiniz. Size de lakap takanlar vardır ve sizin de hoşunuza gidiyordur.

Alışverişe çıktığınızda ve çocuğunuz için bir şeyler aldığınızda onun fikrini almanıza da gerek yok çünkü sizin kararlarınız daha önemli çünkü sizin yerinize de anneniz babanız karar veriyor olsa ne güzel olurdu değil mi? Çocuğunuz kendi kararını verse istediği şeyi söylese öz güveni gelişecek, kendini değerli hissedecek olması o kadar da önemli değil, değil mi?

Kötü anne baba olma adına her şey yaptınız değil mi? Peki çocuğunuzun son durumu nedir?

Hissedin ve iyi anne baba olmak sizin çocukluğunuzda

Yazarken bile içim cız etti! Lütfen çocuk sahibi olmak istediğinizde önce düşünce de bunu gerçekleştirin ve kendinizi hayal edin. En baştan planlamalar, araştırmalar yapın. Çocuk sahibi olmak özen ister, sabır ister, sevgi ister. Size emanet olan o minik mucizeyi koruyun ve gelecekte iyi bir insan olması yönünde yetiştirin.

Yazının sonuna gelirken kötü anne baba olmaktan bahsetmişken mükemmel anne baba olmak adına da yapılan hatalara düşmeyin.

Yüreğiniz sevgi ve merhamet dolu olsun. Çocuklar sevildikçe şenlenir.

İyi anne ve baba olmak için sizler neler yaptınız? Dilerseniz forum sayfamızda tecrübeli annelerimizden destek alabilirsiniz! Siz de aklınıza takılanları, merak ettiklerinizi veya öğrenmek istediklerinizi bize Forum Anne Bebek Kulübü üzerinden yazabilirsiniz. Kadınlar olarak birlikte güçlüyüz!   

Bir Cevap Yazın