Koronavirüsü anne sütüyle yenmek

0
4280

Anne sütünün faydaları saymakla bitmiyor!.. Mount Sinai Icahn School of Medicine Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Rebecca Powell’ın anne sütü ile yürüttüğü çalışma kapsamında emziren annelerden anne sütü toplanıyor. Dr. Powell’ın antikorları incelemek için yürüttüğü çalışmaya 900’den fazla emziren anne başvurmuş durumda!.. Konu ile ilgili olarak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, anne sütünün hastalıklardan korunmadaki rolünü yazdı!..

Anne sütü mucizesi ile korona virüsü yenebilir miyiz?

Amerika’da Dr Rebecca Powell’ın yürüttüğü Icahn Tıp Fakültesi’nde başlatılan çalışma heyecan uyandırıcı. Daha Nisan ayı başında gönüllü arayışına girilmesine rağmen şimdiden 900 kadının gönüllü olduğu çalışma yoğun talep görüyor. Bu çalışma;  Koronavirüs enfeksiyonunu yenen kişilerin kanlarında bulunan  antikorların, sütlerinde de olabileceği mantığıyla anne sütünün içindeki antikorları ayrıştırarak şu an enfeksiyonla mücadele eden kişilere şifa olabilme umudu taşımaktadır.

İnternetten anne sütü satın almayın!

Burada internetten anne sütü satın alınmasından ve bunun direkt olarak içilmesinde bahsedilmediği, çeşitli hastalıkların geçebilmesi açısından tehlikeli olabileceği, bu çalışmada sütten antikorların saf bir şekilde ayrıştırılarak kullanılmasından bahsedilmektedir.
Dünya’da uygulandığını bildiğimiz plazma tedavisine benzer mantığı bulunan anne sütünden antikor elde etme çalışmasının avantajlı olduğu nokta, daha az invaziv olması, bir kişiden sütü çıkarmak için iğne batırılmasının gerekmemesidir.
İlk sonuçlarda COVID-19’u atlatmış annelerin sütlerinde antikor bulunduğunu göstermekte ancak antikor miktarının yeterince fazla olduğu henüz araştırılmaya devam edilmektedir. Normal şartlarda daha uzun süren klinik araştırmaların bu süreçte daha da hızlı sonuçlanacağı tahmin edilmekte ve koronavirüs hastaları için anne sütü mucizesi umut taşımaktadır.

Bir Cevap Yazın