Korona günleri aşk hayatımızı nasıl etkiledi?

0
1132

Korona virüs hem iş hayatımızı, hem de aşk hayatımızı derinden etkiledi. Evliliklerde ise durum daha da vahim. Korona virüs sonrası boşanmalarda patlama bekleniyor. Anne Bebek Kulübü yazarı Hülya Çatalbaş, korona günlerinin aşk ve ilişkileri nasıl etkilediğini yazdı!

Korona günlerinde aşk

Korona virüs , sosyal ve iş hayatımızı etkilediği gibi aşk hayatımızı da derinden etkiledi. Belki uzakta ki çiftler için bu bir bağlanma sebebi olabilir. Fakat aynı evde yaşayan çiftler için aynı durum söz konusu değil. İnsanların gelecek korkusu , sürekli aynı ortak alanları paylaşmak çiftler arasında çatışmaya neden olabilir. Peki bunu minimum hasarla atlatmanın yolları nelerdir ?

  • Evde olduğunuz süre içinde kişisel bakımınıza özen gösterin. Ne de olsa evdeyim diye kendinizi salmayın. Bu hem sizin hem de etrafınızdakilerin iyi hissetmesine yol açar.
  •  Sürekli dip dibe olmayın. Kendinize yalnız zamanlar yaratın. Ve bu yalnız zamanlarınıza karşılıklı saygı duyun.
  • Evde iş bölümü yapın . Bütün gün boyunca ve zamanı belirsiz bir süreçte aynı işleri tekrar tekrar yapmak çok sıkıcı olabilir. Bunun geçici bir süreç aynı zamanda kendiniz ve aileniz için olduğunu unutmayın. Size düşen görevleri bunları düşünerek yerine getirin. İnanın bu durumda bundan sıkılmaya hakkınız yok .
  •  Bu arada romantik olmayı ihmal etmeyin!  Mesela mum ışığında yemek yiyin… Tabi çocuklar müsade ederse!

Unutmayın dünyayı sevgi ve yardımlaşma kurtaracak !

Bir Cevap Yazın