Kariyer hayali nedeniyle hamileliği erteliyoruz!

0
678
riskli gebelikler
Büyük kentlerdeki yaşam koşulları, eğitim ve kariyer çabası içinde geçen yıllar, son yıllarda kadınların annelik için 30 ve üstü yaşları tercih etmesine neden oluyor. Peki ideal hamilelik yaşı kaç? Ne zaman hamile kalmalısınız?

Hayat koşullarının ve beklentilerin değişmesiyle birlikte, eğitim düzeyi yüksek kadınlar arasında geç yaştaki hamilelikler artıyor. Uzmanlar, doğum için ideal yaşın 19-30 yaş olduğunu söylüyor.

Tabii günümüzde, 30 yaş çoğunlukla kariyerin tam da oturduğu yıllar ve kadınların işe yoğunlaştığı yaşlar. Bu noktada kariyer ve çocuk arasında karar vermek kadına düşüyor…

Geç yaşta hamileliklerde beslenme önerileri de değişebilir
Uzmanlar geç yaştaki hamilelere beslenme bakımından farklı yöntemler uygulanmasının gerekliliğine de dikkati çekiyor. 18 yaşındaki bir gencin kalsiyum ihtiyacı ile kemik gelişimini yıllar önce tamamlamış 40’lı yaşlarda bir kadının kalsiyum ihtiyacı farklıdır. Bu nedenle beslenme önerilerinin de değişiklik gösterebilir.

Ayrıca ileri yaşlardaki hamilelerde yaşa bağlı olarak diyabet, hepatit gibi sağlık sorunları bulunabiliyor. Bu nedenle 30 yaş sonrasındaki hamilelerin ayrıntılı testlerden geçmesi gerekir. Sağlıklı bir doğum ve bebek için tüm risklerin gözden geçirilmesi ve doktor kontrolünde olunması önemlidir.

Bir Cevap Yazın